Bakan Bilgin asgari ücret zammı için rakam verdi! O rakamın altında olmayacak diyerek duyurdu

Bakan Bilgin asgari ücret zammı için rakam verdi! O rakamın altında olmayacak diyerek duyurdu

Milyonlarca vatandaş maaşlara yapılacak zamları beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı asgari ücretle ilgili açıklamalar yaptı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Kamu işçilerine yapılan zam sonrasında gözler asgari ücretliye ve memura yapılacak zamlara çevrildi. Peki asgari ücrete Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Bakan Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKAN BİLGİN'DEN MAAŞ ZAMLARI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ve memur maaşları ile ilgili açıklamalar yaptı. Katıldığı canlı yayında Ocak ayında vatandaşı memnun ettikleri gibi Temmuz ayında da edeceklerini söyledi. Bakan Bilgin, kamu işçilerine yapılan zamlarla ilgili de söylemlerde bulundu. Bilgin katıldığı programda şu açıklamaları yaptı; 'Toplu sözleşme çok önemliydi. Kamu işçilerinin sözleşmeleri farklı tarihte bitiyordu. Hepsi birlikte yapılıyor. Sözleşme içinde kamu işçilerinin birçoğu asgari ücret düzeyinde maaş alıyordu. 8 bin 500 TL alanların maaşı brüt olarak 15 bin TL'ye yükseldi. Bunun üstüne yüzde 45 zam yapıldı ama medya içinde yanlış anlamalar oldu. Sabah çiçeklerle ziyaret yaptılar, ben de teşekkür ederim. İşçilerimizi memnun eden bir sözleşme oldu. Onlara verilmiş ücretleri yüksek bulmak etik değil. Bunlar brüt rakam. Yetersizlik sendromu olan sendikalar görüyorum. Net memur maaşıyla karşılaştırma yapılıyor. Bu ahlaki bir durum değil. Daha erken yapılacaktı ama deprem yaşandı. Şubat içinde çözülecekti, bunun seçimle bir alakası da yok. Yasal bir durum, toplu sözleşme tarihleri var. Cumhurbaşkanımız beklentinin üstünde bir zamla açıklama yaptı. Memurlara yapılan sözleşmenin dönemleri var. 

Bakan Bilgin Asgari ÜCret Açıklamaları

Temmuz ayında yasal olarak bitecek. Kamu çalışanları ile ilgili memur sandıklarıyla Temmuz ayında görüşeceğiz. Enflasyon farkı verilecek. Ülke tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı tarafından uygulanan refah payı var. Asla memurlar işçilerden düşük maaş almaz. Yüzde 14 civarı refah payı. Temmuz ayında enflasyon farkı da verilecek. Biz kazanırsak demem zaten kazanacağız, hükümetimiz iş başında. Memurlarımız endişe duymasın. Memurumuz endişe duymasın. Öğrencilik zamanımda bir fabrika duvarına asgari ücret vergi dışı bırakılsın diye yazı yazmıştık. Ecevit ilk toplu sözleşmeyi uygulayan Bakandır. Hükümet programına koyuldu ama uygulanamadı. Bize nasip oldu. Bütün ücretlerden asgari ücret düzeyinde ücreti vergi dışı bıraktı. CHP bundan nasıl habersiz olabilir? Tarihsel bir adımdır. 8 bin 500 TL beklentinin üstünde bir artıştı. Dolar olarak bakıldığı zaman ilk kez AKP döneminde en üst düzey oldu. Ben görevim gereği Cumhurbaşkanımıza bunları götürdüğüm zaman kabul etti. Asgari ücretin 500 dolar altında olmaması gerekiyor. Memurlarımız da bilsin ki ülkemiz sosyal bir devlet. Ocak ayında memnun oldukları gibi Temmuz ayında da memnun olacaklar. Adaletin sağlanması için gerekli artış yapılacak. 3600 ek gösterge verildi. Bir düzenleme daha eklenecek. Birinci derece kamu çalışanları ek göstergeye gelecek. Emeklilerden 7 bin 500 TL üstünde olanlara farklı oranlarda düzenleme yapılacak. 7 bin 500 TL arasında maaş alan 9.5 milyon vatandaşa elimizi uzattık. Gaz çıkarıldıktan sonra ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmını devlet karşılayacak. Söylediğim her şey sosyal devlet anlayışının parçası. Emekli fonlarımız maaş ödeyebilecek durumda. Emekli olmak isteyen ev hanımları başvuru yapacak ve yatırılması gereken primin 3'te 1'i devlet tarafından karşılanacak. Biz mağduriyetleri ortadan kaldırdık. Pandemi araya girince bu süreç uzadı. Ortalama yaş 50'ye geldi. İşin çözümü artık mümkün. 1 milyon 700 bin civarı bir başvuru var. 1 milyon kişinin işlemi tamamlandı. Maliyet 120 milyar TL civarında. Hala bekleyenler bir yerde dosyası kalan, prim günü eksik olanlar. Kısa sürede 1 milyon kişi emekli oldu. Kimsenin kaybı olmadı. İkramiyeler de maaşlar da yatıyor. Çıraklık konusu daha farklı. Çalışmalarımız sürüyor. Staj konusu daha farklı. Bu eğitimin bir parçası, stajla birlikte emeklilik olmaz.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN