Bakan Muş uyardı: Kurdaki düşüşü fiyatlarına yansıtmayanlara ağır cezalar vereceğiz

Bakan Muş uyardı: Kurdaki düşüşü fiyatlarına yansıtmayanlara ağır cezalar vereceğiz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerinin artarak devam edeceğini belirterek, "Fırsatçılara göz açtırmayacağız." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövize endeksli mevduat sistemini açıklamasından sonra kurda tarihi bir düşüş yaşandı. 18'leri bulan dolar, bir gecede 11 seviyelerinde seyretmeye başladı. Tüm bunlar yaşanırken, gözler, kur yüksekliğini kullanan fırsatçıların etiketlerine yansıttığı zamları geri çekip çekmeyeceğine çevrildi. Ticaret Bakanı Muş, buna yönelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, döviz kurlarındaki düşüşün fiyatlara yansımasına yönelik beklentilere ilişkin değerlendirmede bulundu.

BAKAN MUŞ, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu kimseye çiğnetmeyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN