Bakan Özhaseki duyurdu! 250 bin TL'den ucuz 3+1 daireler geliyor: Tarih verildi

Bakan Özhaseki duyurdu! 250 bin TL'den ucuz 3+1 daireler geliyor: Tarih verildi

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hükümetin yeni bir konut inşaat projesini duyurdu. Bakan Özhaseki, bir yıl içinde toplam 300 bin konutun inşa edileceğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye genelinde konut fiyatları sürekli artarken, vatandaşlar fahiş kira ücretleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu duruma çözüm getirmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arz-talep dengesindeki sıkıntıları gidermek için yeni bir müjde verdi. Özhaseki, önümüzdeki 1 yıl içinde 300 bin konutun inşa edileceğini ve farklı formüller üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Özhaseki, "Farklı formüller üzerinde çalışıyoruz. Hedeflediğimiz gibi bir yıl içinde 300 binden fazla konutu tamamlayacak ve ardından 1,5-2 yıl içinde diğer konutları da bitirerek herkesi ev sahibi yapacağız" dedi. Bu müjdenin yanı sıra, Yapı Kredi Bankası da ev sahibi olmak isteyenlere heyecan verici bir fırsat sunuyor.

232.500 LİRADAN SATIŞA SUNULACAK

daire

Banka tarafından yapılan açıklamada, mevcut 3+1 dairelerin 232.500 TL'den satışa sunulacağı belirtildi. Türkiye'de faiz oranlarının artmasıyla birlikte konut satışları yaklaşık yüzde 37,5 oranında düşmüş durumda. Vatandaşlar, eski binalardaki evlerini satıp deprem yönetmeliğine uygun dairelere geçmeyi arzuluyor. Bu bağlamda, Yapı Kredi Bankası'nın yeni emlak ilanı, ev sahibi olma hayalleri kuranlara umut veriyor.

Bankanın sunduğu fırsatlar arasında, 115 metrekarelik 3+1 daireyi tamamen peşin 232.500 TL'ye veya 52.500 TL peşinatla ayda sadece 3.051 TL taksitle alma seçeneği bulunuyor. Konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, yüzde 1,36 faiz oranından faydalanarak evi 120 ay sonunda toplamda 418.620 TL'ye mal edebilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN