Bakan Yanık'tan milyonlarca kişiye müjde! Ödemelere yüzde 70 zam: O tarihten itibaren zamlı ödenecek

Bakan Yanık'tan milyonlarca kişiye müjde! Ödemelere yüzde 70 zam: O tarihten itibaren zamlı ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gelir desteği ödemelerinde yüzde 70'lik bir artış gerçekleştirileceğini açıkladı. Detaylar haberimizde...

Beşiktaş Etiler'de bir esnaf ziyareti gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Resmi Gazete'de yayınlanan gelir desteği ödemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, özellikle şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı yapan esnaflara müjdeli bir haber verdiğini belirtti. Engelliler ve yaşlılar için ücretsiz seyahat imkanının devlet tarafından karşılandığını ve bu nedenle şehir içi toplu taşıma hizmeti sunan belediyelerin ve özel sektör taşımacılığı yapan şirketlerin ücretlerin artırılması talepleri olduğunu ifade etti.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA GELİR DESTEĞİNE ZAM

3

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 yılında yapılan ücret artışlarının yeniden güncellenmesi gerektiğini belirtti. Bakan Yanık, bu değişikliklerin Resmi Gazete'de yayınlandığını ve şehir içi toplu taşıma ile deniz yolu taşımacılığı yapan esnafların bundan faydalanacağını açıkladı.

Yeni düzenlemelere göre, şehir içi özel deniz yolu ulaşımı için yapılan ödeme 2,250 liradan 3,275 liraya, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma için yapılan ödeme 2,992 liradan 4,500 liraya, diğer büyük şehirlerde şehir içi toplu taşıma için yapılan ödeme 2,250 liradan 3,375 liraya, büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise şehir içi toplu taşıma için yapılan ödeme 1,800 liradan 2,800 liraya yükseltildi.

Bakan Yanık, bu gelir desteği ödemelerinin 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağını belirtti. Ayrıca, engelliler ve yaşlılar için 2015 yılından bu yana uygulanan ücretsiz seyahat imkanıyla ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar toplamda 1 milyar 662 milyon lira ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Yanık, ilerleyen süreçte engelli ve yaşlı vatandaşların şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi için desteklerin belediyeler ve toplu taşıma firmaları dahil tüm taraflarca devam ettirileceğini vurguladı.

Bakan Yanık ayrıca, güncellenen ücretlerin şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı sektöründeki esnafların ekonomik yükünü hafifleteceğini ve sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını belirtti. Bu düzenlemelerin, ulaşım sektöründeki çalışanların daha adil bir ücretlendirme sistemine sahip olmalarını ve yaşam standartlarının iyileştirilmesini amaçladığını ifade eden Bakan Yanık, hükümetin sosyal politikalarıyla vatandaşların refahını ve toplumsal adaleti gözetmeye devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN