Bakanlık başvuruları açtı! İhtiyaç sahiplerine 1.250 TL nakit yardımı yapılacak: Tek şartı var

Bakanlık başvuruları açtı! İhtiyaç sahiplerine 1.250 TL nakit yardımı yapılacak: Tek şartı var

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, güncel bir uygulama olarak bugün başvuran herkese 1.250 TL ödeme yapacağını duyurdu. Bavşvuru detayarı haberimizde...

Son günlerde seçim çalışmaları çerçevesinde Sosyal Destek Ödemeleri (SED) ödemelerinde zam yapıldığı duyuruldu. Bu zam sonrasında güncel ödeme listeleri belirlendi.

Sosyal Yardım ödemeleri, dar gelirli vatandaşlar için önemli bir destek kaynağıdır. Bu ödemelerin detaylarına ilişkin bilgilere ihtiyaç duyan vatandaşlar, "Aile Destek başvuruları devam ediyor mu, başvuru şartları neler?" gibi soruları araştırıyorlar. Bugün başvuran herkese 1.250 TL ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

3

Aile Destek Programına başvurmak isteyenler, başvurularını e-Devlet üzerinden veya yaşadıkları adresin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Onaylanan hesaplara her ay 1.250 TL ödeme yapılacak.

Aile Destek Programı için başvuru yapacak kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmamak, Mavi Kart sahibi olmak, yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olmak, hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan kişilerin bulunmaması gibi kriterler yer almaktadır. Bu şartları taşımayan başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs ayı Aile Destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda henüz bir açıklama yapmamıştır.

2023 yılında Aile Destek ödemeleri, hane içindeki aylık gelir düzeyine göre farklı tutarlarda yapılıyor. Ödemeler aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

450 lira ve altında olan hanelere 1.250 lira

450 lira üzerinde / 911,15 lira ve altında olan hanelere 1.100 lira

911,15 lira üzerinde / 1.372,30 lira ve altında olan hanelere 950 lira

1.372,30 lira üzerinde / 2.835,60 lira'dan az olan hanelere 850 lira

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ödeme takvimiyle ilgili açıklamasında, Aile Destek Programı kapsamında en fazla 12 ay süresince ödeme yapılacağını belirtmiştir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi Haziran 2023'te gerçekleştirilecek ve bu sürecin tamamlanması için Temmuz ayında bir ödeme daha yapılacaktır. Bu şekilde Aile Destek Programı tamamlanmış olacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN