Bakanlık kesenin ağzını açtı! 18 yaşından küçük çocuklu ailelere yardım verilecek: Başvurular açıldı

Bakanlık kesenin ağzını açtı! 18 yaşından küçük çocuklu ailelere yardım verilecek: Başvurular açıldı

İhtiyaç sahibi insanlara yapılan sosyal destek ödemeleri merakla araştırılıyor. Peki çocuklu ailelere yapılan ödemelerin şartları neler? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yüksek tutarlarda ödeme yapılıyor. Peki çocuklu ailelere yardımın şartları nedir? Kimler faydalanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÇOCUKLU AİLELERE MADDİ DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal destek ödemelerinin tutarları asgari ücret zamlarıyla birlikte yükseldi. İlk zamlanan ödeme SED destekleri oldu. SED ödemeleri 18 yaş altı çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ödeme tutarları ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Sosyal destek ödemelerimizi aylık artışlı şekilde hak sahiplerinin hesabına aktaracağız. SED ödemeleri 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye yükseltildi.' SED ödemelerinden faydalanmak için aile gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması, ailenin sosyal güvencesinin yetersiz olması ya da olmaması, herhangi bir mal varlığı olmaması, çocukların 18 yaş altı olması, çocukların eğitiminin devam ediyor olması, sosyal hizmet uzmanı tarafından yapılan değerlendirmenin olumlu sonuçlanması gerekiyor. 

SED Destekleri Arttı

SED ödemelerinden faydalanmak için başvurular e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılabileceği gibi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklere şahsen giderek de yapılabiliyor. Başvuru yapmak için Bakanlık tarafından talep edilen belgelerin götürülmesi gerekiyor. E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapacak vatandaşlar giriş yaptıktan sonra arama kısmına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazdıktan sonra SED başvurusu sekmesinden yeni başvuru oluşturabiliyor. Başvuru formunun eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması gerekiyor. SED ödemeleri PTT ya da Ziraat Bankası aracılığıyla yapılıyor. Hak sahipleri ödemelerini her ay 1. ve 7. gün arasında alıyor. Ödemeler 12 ay boyunca kesintisiz devam ediyor. Süre dolduktan sonra yetkililer tarafından ailenin durumu incelenerek ödemeler uzatılabiliyor. SED ödemelerinden faydalanan vatandaşlar diğer paketlerden de faydalanabiliyor. Yani gıda, yakacak, barınma, eğitim, sağlık, istihdam, engelli ve yaşlı ödemelerinden de faydalanabiliyorlar. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN