Banka yetkilileri Reuters'a açıkladı: Kredi kartı nakit avans ve taksit sayıları düştü

Banka yetkilileri Reuters'a açıkladı: Kredi kartı nakit avans ve taksit sayıları düştü

Uzun bir süredir gündemden düşmeyen 'kredi kartı taksit sayıları azalacak' iddiasında adım atıldı. Bankalar, kredi büyümesini kontrol altına alma çabaları kapsamında bireyler ve kurumların nakit avans limitlerini ve taksit sayılarını azalttı.

Türkiye'nin enflasyonla mücadele stratejileri kapsamında, iç talebi kontrol altına almak ve kredi büyümesini sınırlamak amacıyla sıkılaşma adımları hız kazanıyor. Bankacılar, sektördeki kredi kartı kullanımının ve toplam kredi hacminin hızla arttığına dikkat çekerek, enflasyonun yönetilmesi adına kredi kartlarında kısıtlayıcı düzenlemelerin beklendiğini ifade etmişti.

TAKSİT SAYILARI DÜŞÜRÜLDÜ

Reuters'a bilgi veren üç bankacılık kaynağına göre, kredi kartlarında azami taksit sayıları belirlenen sınırlamalarla birlikte 12'den üçe kadar indirildi. Ayrıca, kurumsal kredi kartları için de limitlerin sınırlandırıldığı aktarıldı. Bu adımın, toplam kredilerin yüzde 50'nin üzerinde büyüdüğü bir dönemde alınması, ekonomik dengenin korunması açısından önem arz ediyor.

TOPLAM KREDİLER YÜZDE 50 BÜYÜDÜ, KREDİ KARTLARI YÜZDE 150 ÇOĞALDI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre, son 12 ayda toplam krediler yüzde 50'nin üzerinde büyürken, kredi kartlarındaki büyüme oranı ise yüzde 150'yi aşmış durumda. Bu durum, ekonomik istikrarın sağlanması için sıkılaşma politikalarının acil bir şekilde hayata geçirilmesi gerekliliğini gösteriyor.

Faiz oranlarının da yakından takip edildiği bu süreçte, bankaların kredi kartı nakit avans için uyguladığı faiz oranları yüzde 4.42 seviyesinde bulunuyor. Geçmişte faizlerde yaşanan artışlarla birlikte taksit sayılarının 12'ye çıkarılmasıyla, kredi kartları nakit avans kullanımı, bireyler için en uygun ve yaygın TL borçlanma yöntemi haline gelmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN