Son dakika! TCMB açıkladı: Cari denge Ocak'ta açık verdi

Son dakika! TCMB açıkladı: Cari denge Ocak'ta açık verdi

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, cari açık Ocak ayında 2,56 milyar dolar oldu. Yıllıklandırılmış cari açık 37,5 milyar dolara geriledi. Ekonomistler, cari işlemler hesabının ocak ayında 2,46 milyar dolar açık vereceğini tahmin ediyordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 3.595 milyon dolar fazla verdi. Yıllıklandırılmış bazda cari açık 37,52 milyar dolar oldu.

2023 Ocak'ta cari açık 10,4 milyar dolar olmuştu. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı Ocak'ta 3,6 milyar dolar fazla verdi.

Dış ticaret açığı 4,4 milyar dolara geriledi. Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler 2,7 milyar dolar olarak kayda geçti. Net hata noksan 1,9 milyar dolar açık verdi. Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler ise 661 milyon dolar oldu. Resmi rezervlerde ise 6,21 milyar dolar azalış gördü.

Portföy yatırımlarında 1.086 milyon dolar tutarında giriş oldu. Yurt dışında hisse senedi piyasasında 186 milyon dolar ve devlet iç borçlanma senetleri 264 milyon dolar net alış yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN