Bankacılık sektörünün kredi hacminde yükseliş

Bankacılık sektörünün kredi hacminde yükseliş

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta dikkate değer bir artış gösterdi. BDDK tarafından yayınlanan haftalık rapora göre, sektörün kredi hacmi 67 milyar 879 milyon lira artarak 12 trilyon 8 milyar 987 milyon liraya yükseldi.

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayınlanan haftalık bültene yansıdı. Verilere göre, sektörün kredi hacmi 9 Şubat itibarıyla dikkate değer bir artış kaydetti. Kredi hacmi, geçen haftaya kıyasla 67 milyar 879 milyon lira yükselerek 12 trilyon 8 milyar 987 milyon liraya ulaştı.

Toplam mevduat ise geçen hafta bankalararası dahil olmak üzere 4 milyar 613 milyon lira azaldı ve 14 trilyon 866 milyar 442 milyon lira olarak gerçekleşti. Tüketici kredilerinin tutarı ise 5 milyar 811 milyon lira artarak 1 trilyon 538 milyar 994 milyon liraya yükseldi. Bu kredilerin büyük bir kısmı konut ve ihtiyaç kredilerinden oluştu.

Taksitli ticari kredilerin tutarı da 23 milyar 776 milyon lira artarak 1 trilyon 471 milyar 481 milyon liraya çıktı. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 0,3 artışla 1 trilyon 251 milyar 91 milyon liraya yükseldi. Takipteki alacaklar ise 970 milyon lira artışla 197 milyar 55 milyon liraya yükseldi ve bu alacakların büyük bir kısmı için özel karşılık ayrıldı.

Bankacılık sektörünün yasal öz kaynakları ise 1 milyar 309 milyon lira artarak 2 trilyon 619 milyar 151 milyon liraya ulaştı.

Bu veriler, Türkiye'nin bankacılık sektöründeki mevcut durumu ve sektörün genel sağlığı hakkında önemli bir görünüm sunmaktadır. Sektörde yaşanan bu değişimler, ekonomik gelişmelerin yanı sıra bireysel ve ticari kredi faaliyetlerindeki hareketlilikleri de yansıtmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN