Bankada parası olan yaşadı! Bunu yapanların evine bir maaş daha girecek, son 22 yılın en yükseği...

Bankada parası olan yaşadı! Bunu yapanların evine bir maaş daha girecek, son 22 yılın en yükseği...

Birikimi olan hemen buraya koşacak! Bankada paranız varsa bu fırsatı kaçırmayın! Bunu yapan oturduğu yerden para kazanıyor. Evlere resmen bir maaş daha giriyor! Son 22 yılın rekoru kırıldı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizlerini art arda 8 kez yükselterek şubat ayını pas geçti ve faiz oranlarını yüzde 45'te kaldı. Bu kararın ardından bankalara verilen örtülü faiz talimatlarıyla TL mevduat faizleri son 22 yılın en üst seviyesine yükseldi.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında yaşanan erime 1 trilyon lirayı aşarken, TCMB, bankalara "TL mevduatlarını artırın" talimatı vererek KKM hesaplarından çıkan paraların yeniden döviz tevdiat hesaplarına yönelmemesi için önlemler aldı.

22 YILIN REKORU KIRILDI

Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,5'te sabit tuttu - Türkiye İyi Gazete

Özellikle son aylarda özel bankaların mevduat faizlerini rekor seviyelere yükseltmesiyle birlikte, yatırımcıların Türk lirasına yönelik ilgisi artmış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKM'deki tasfiye için mevduat faizlerinin önemli bir silah olduğunu vurgularken, TCMB'nin faiz politikası bankaları faiz musluklarını sonuna kadar açmaya yöneltti. Böylece TL mevduat faizleri son 22 yılın rekorunu kırdı.

Bankalar, TCMB'nin belirlediği TL dönüşüm hedeflerini yakalamak için KKM'den dönüşümlü TL hesaplarına yüzde 50'yi aşan faiz teklifleri sunarken, standart TL mevduat hesaplarında 32 günlük faiz oranları yüzde 49'u geçti.

Bu durum, varlık sahipleri ve elinde TL bulunan yatırımcılar arasında hangi yöne birikimlerini yönlendirecekleri konusunda tereddüt yaratıyor. Özellikle 400 bin liralık bir TL mevduatının aylık faiz getirisi, asgari ücretle yarışır hale geldi.

BAZI BANKALARDA 400 BİN TL'NİN 32 GÜNLÜK FAİZ GETİRİSİ

Yıllık faiz hesaplama formülü nedir, aylık faizden yıllık faiz hesaplama nasıl yapılır? Basit anlatım ile yıllık faiz hesaplama nasıl yapılır? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

  • Odeabank ve Akbank: %49 faiz oranıyla 16.324,11 TL
  • Anadolubank: %47 faiz oranıyla 15.658,84 TL
  • TEB ve ING Bank: %45 faiz oranıyla 14.991,52 TL
  • On Plus: %48 faiz oranıyla 15.991,70 TL
  • Yapı Kredi ve Garanti BBVA: %42 faiz oranıyla 13.992,84 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN