Bankalardan size o mesaj gelmediyse dikkat! Milyonları yasa boğacak kredi kartı kararını uygulamaya başlandı!

Bankalardan size o mesaj gelmediyse dikkat! Milyonları yasa boğacak kredi kartı kararını uygulamaya başlandı!

Kamu bankalarından kredi kartı kullanımıyla ilgili dikkat çekici bir karar geldi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank… Kredi kartı alışverişlerinde taksit dönemi resmen bitiyor…

Kredi harcamalarındaki artışı kontrol altına almak için yapılan düzenlemeler kapsamında, kamu bankalarından yeni bir adım daha geldi. Nakit avans limitlerine %25 sınırı getirilirken şimdi de bankalardan kredi kartı harcamaları için yeni bir karar geldi.

YENİ KARAR 1 NİSAN’DAN İTİBAREN GEÇERLİ

Banka Dünyası’nın aktardığı haber kapsamında, sonradan taksitlendirme uygulamasında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda, bireysel kredi kartları ile sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri gibi alanlarda 1 Nisan itibari ile taksitlendirme yapılabilecek. Fakat giyim, market, elektronik gibi alışverişlerde sonradan taksitlendirmeye izin verilmeyecek.

kredi-karti-taksitlendirmeye-kisitlama.jpg

Ziraat Bankası, 1000-100.000 TL arası sağlık ve eğitim, 1.000-25.000 TL arası vergi ve sigorta ödemelerinde faizsiz 4 aya kadar taksit imkanı sunulacak. Aynı zamanda, bu sektörlerdeki harcamalara kampanya dahilinde olmayan 500.000 TL’ye kadar olan tutarlar da yasal vadeler ile taksitlendirilebilecek.

ÖZEL BANKALAR ESKİ SİSTEMDEN DEVAM EDİYOR

Özel bankaların da bu yönde bir uygulamaya geçeceği konuşulsa da henüz resmi bir karar alınmadı. Bu yüzden, özel bankalarda sonradan taksitlendirme uygulaması hala sürüyor. Bu adımların, enflasyonun kontrol altına alınması ve kredi harcamalarının dengelenmesi amacıyla atıldığı belirtiliyor. Özellikle son dönemde yaşanan enflasyon artışı ve yüksek kredi kartı harcamaları, bu tür önlemleri gündeme getirmişti.

kredi-karti-taksitlendirmeye-sikinti.jpg

Kredi kartı harcamalarındaki bu kısıtlamaların etkisi ile tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında ve harcama tercihlerinde değişiklik olması bekleniyor. Aynı zamanda, bu önlemlerin enflasyon üzerindeki etkisinin ilerleyen dönemlerde daha net şekilde görülmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de önceden kredi kartı limitlerine yönelik düzenlemelerin yapılabileceğini söylemişti. Fakat henüz resmi bir düzenleme yapılmadı ve konuyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN