Bayram ikramiyelerinde tarih belli oldu! İşte emeklilerin ödeme takvimi: O tarihlerde hesaplarınızı kontrol edin

Bayram ikramiyelerinde tarih belli oldu! İşte emeklilerin ödeme takvimi: O tarihlerde hesaplarınızı kontrol edin

Yüzde 49,25 zamlı maaşlarını alan milyonlarca emekli şimdi bayram ikramiyelerini bekliyor. Bu yıl %50 zamla 3.000 TL olarak hesaplara yatacak emekli ikramiyelerinde ödeme takvimi de yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte, emeklilerin merakla beklediği o tarihler…

Emekliye bayram ikramiyesini %50 zam ile 2.000 TL’den 3.000 TL’ye çıkaracak maddeyi kapsayan 8’inci Yargı Paketi, bugün Genel Kurul’da ele alınacak. TBMMM, yerel seçimlerden dolayı 29 Şubat tarihinde tatile girerken, Meclis’in emekli ikramiyelerine dair kanun teklifini bu tarihe kadar onaylaması bekleniyor.

TEKLİFİN GEÇMESİ İÇİN SON 2 GÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile 3.000 TL’ye yükseltilen bayram ikramiyeleri kapsamında emekliler bu yıl toplam 6.000 TL ödeme alacak. Şimdi ise kanun teklifinin Meclis Kurulu’ndan 29 Şubat tarihine kadar geçmesi ve sonrasında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

emekli-ikramiyeleri-1.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

İkramiyelere zam düzenlemesinin Mart’ın birinci haftasında Resmi Gazete’de yayımlanarak ilk ödemelerin 10 Nisan tarihindeki Ramazan Bayramı’ndan önce 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılması amaçlanıyor. 16 Haziran tarihinde başlayacak Kurban Bayramı için de ödemelerin 10-15 Haziran tarihlerinde yapılacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN