Bayram ikramiyesine EYT ayarı! Katlandıkça katlandı: EYT'li kampanyası eski emeklilere yaradı!

Bayram ikramiyesine EYT ayarı! Katlandıkça katlandı: EYT'li kampanyası eski emeklilere yaradı!

Son dakika... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. EYT yasasının Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Gözler ise bayram ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Ramazan ayına kısa bir süre kala bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Peki 2023 Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar, ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği EYT düzenlemesi Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlandı. EYT'nin yasalaşmasının ardından vatandaşlar yasayla ilgili detayları araştırmaya başladı. Özellikle Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte gözler emekli ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Peki 2023 Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu, ne zaman yatacak? Beklenen haber geldi, bayram ikramiyelerine EYT ayarı. Katlandıkça katlandı! İşte Ramazan Bayramı ikramiyesinde EYT'lilerin merak ettiği sorular...

BAYRAM İKRAMİYESİNE EYT AYARI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı açılmış oldu. Bu süreçte en çok merak edilen konusu ise bayram ikramiyeleri oldu. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte EYT'lileri bir telaş sarmış durumda. Beklenen haber ise geldi. Bayram ikramiyelerine EYT ayarı. Katlandıkça katlandı!

hgghhghg-2.jpg

KİMSE BUNU BEKLEMİYORDU! KATLANDIKÇA KATLANDI

Resmi Gazete'den geçen EYT düzenlemesinin ardından vatandaşlar nasıl ve hangi şartlarla emekli olabileceklerini araştırmaya başladı. SGK merkezlerinde uzun sıralar oluşurken gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Milyonlarca EYT'li Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanıp yararlanmayacağını araştırmaya başladı.

Nisan ayı itibarıyla ilk emekli maaşını alabilecek olan EYT'li vatandaşlar, 21 Nisan Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyesini alabilecekleri öngörülürken, emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağına dair henüz net bir açıklama yetkililerden gelmedi.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri, 2022 yılında son olarak 1.100 TL olarak Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri öncesinde hesaplara yatırıldı.

Henüz 2023 yılında bayram ikramiyelerine zam olup olmayacağı bilinmiyor. Emekli maaşlarına yeni yılda %30 oranında artış yapılmıştı. Emekli bayram ikramiyelerine %30 zam yapılması durumunda emekliler bu bayram öncesinde 1.430 TL ödeme alacak.

Ancak henüz bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

hjhjhjhj-7.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyeleri SSK, Bağkur ve emekli sandığından emekli olanlara yılda iki kez ödenmektedir. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödemeler yapılır.

2023 yılında Ramazan Bayramı’nın 1. günü 21 Nisan Cuma gününe denk gelmektedir. Bayram ikramiyelerinin en erken bu tarihten 1 hafta önce hesaplara aktarılması bekleniyor.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin tamamlanmasıyla 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor.

EYT’nin Meclis’te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürülüğüe girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada Resmi Gazete’da yayımlanmasının ardından erken emeklilik başvurularının başlayacağını ve ilk maaş ödemelerinin Nisan ayı itibarıyla alınabileceğini söyledi.

hjhjhj-18.jpg

Ramazan Bayramı 21 Nisan’a denk geldiğinden bayram ikramiyelerinin hesaplara en erken Nisan ayının ikinci haftası aktarılması bekleniyor. Bu durumda EYT’liler bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN