Bayramda EYT'lilerin cebi para dolacak! Resmen açıklandı... EYT'liler çifte bayram yaşayacak

Bayramda EYT'lilerin cebi para dolacak! Resmen açıklandı... EYT'liler çifte bayram yaşayacak

Son dakika EYT haberleri... Milyonlarca kişinin beklediği EYT düzenlemesi ile ilgili flaş gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte hükümet tarafından yeni bir müjde geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Meclis konuşmasında açıkladı. Bayram EYT'lilerin cebi para dolacak. İktidar gözünü kararttı. Peki EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor? EYT'liler ne kadar maaş alacak. İşte detaylar...

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan sıcak gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Seçimin yaklaşmasıyla birlikte iktidardan EYT düzenlemesi ile ilgili yeni bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, müjdeyi duyurdu. EYT'liler çifte bayramı yaşayacak. Kimse bunu beklemiyordu. Peki EYT kimleri kapsıyor? EYT maaşları ne kadar oldu? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA: AK PARTİ'DEN FLAŞ EYT AÇIKLAMASI

2,5 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde yaş sınırı ortadan kalktı. Gözler ise ilk maaşların ödeneceği tarihe çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimleri için 14 Mayıs'ı işaret ederken milyonlarca vatandaş ise maaşların seçimlerden önce hesaplara yatırılmasını talep ediyor.

dfvfdvdfv.jpg

Bu tartışmalar devam ederken AK Parti'den EYT ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Mecliste düzenlediği basın toplantısında EYT düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Kanun teklifimizi Meclise sunacağız. Şubat ayı içinde yasalaştırılıp EYT’li kardeşlerimizin mart ayında maaşlarını almalarına dönük takvimi gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

İLK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda teknik çalışma tamamlandı ve yasa tasarısı için metinler hazırlanıyor. 5,7 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT yasası için gözler artık Meclis'e çevrildi. EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi Şubat ayı içerisinde Meclis'ten geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. İlk emekli maaşları ise Mart ayında hesaplanmaya başlanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

EYT'lilerin en çok merak ettiği konuların başında 2023 emekli zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesiydi. Ocak 2023 emekli ve memur zammı yüzde 30 olarak yasalaştı. En düşük emekli maaşı ise Ocak-Temmuz dönemi için 5.500 TL olarak belirlendi. Böylece EYT yasası ile emekli olacakların alacağı en düşük maaş 5.500 TL oldu.

dfgdfg-7.jpg

EYT DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Bu tarihten önce SGK'ya prim ödemesi olanlar düzenlemeden faydalanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN