Türkiye’nin en verimli tarım alanlarına sahip Hatay’da bu yıl mandalina rekoltesi bereketli olunca fiyatlar tarlada 2 TL seviyesine kadar indi. Üreticiler, toplama maliyetinin bile satış fiyatına yaklaşması nedeniyle ürünlerini dalında bırakma noktasına gelirken Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) kritik bir adım attı. Yerel üreticiyi korumak, ürün israfını önlemek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir destek programı hayata geçirildi.

320 TON MANDALİNA SATIN ALINDI
HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Dörtyol, Erzin, Arsuz ve Samandağ ilçelerindeki üreticilerden toplam 320 ton mandalina satın alındı. Bu alımlarla hem küçük ölçekli üreticiler önemli bir ekonomik kayıptan kurtarıldı hem de bölgede üretilen mandalinanın değerlendirilmesi sağlandı.

TONLARCA ÜRÜN ÜCRETSİZ DAĞITILDI
Satın alınan mandalinaların dağıtımı, HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından titizlikle yürütüldü. Ürünler ihtiyaç sahibi ailelere, okullara, yurtlara, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelere ve sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı gruplara ücretsiz olarak ulaştırıldı. Böylece hem ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara destek sağlandı hem de meyve israfının önüne geçildi.

VATANDAŞTAN BAŞKAN ÖNTÜRK'E TEŞEKKÜR
Kış aylarında yapılan bu sosyal destek uygulaması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Mandalina dağıtımını sevinçle karşılayan halk, HBB Başkanı Mehmet Öntürk’e ve projede görev alan belediye yetkililerine teşekkür etti. Belediyeden yapılan açıklamada, tarımsal üretimi destekleyen bu tür projelerin sürdürüleceği vurgulandı.
