Benzin ile ilgili yeni gelişme: Bu akşam pompaya yansıyacak

Benzin ile ilgili yeni gelişme: Bu akşam pompaya yansıyacak

Akaryakıt sektörü temsilcileri üst üste gelen zamlardan sonra bu akşam bir miktar indirim beklediklerini duyurdu. 10 Haziran Cuma gümü benzinin litre fiyatına 2 lira 18 kuruş zam gelmişti. Sektör kaynakları bu akşam benzinin litre fiyatında 97 kuruş indirim beklendiğini belirtiyor.

Benzine bu gece yarısından itibaren indirim beklediklerini açıklayan akaryakıt sektörü temsilcileri gelen indirimin pompaya yansıyacağını belirtti. Sektör temsilcilerinin aktardığına göre motorin fiyatlarında herhangi bir indirim ve ya zam beklenmiyor.

BENZİNİN LİTRE FİYATINA BİR YIILDA YÜZDE 255 ZAM GELDİ

Bir yıl önce Haziran ayında İstanbul'da benzinin litre fiyatı 7 kira 72 kuruştu. 1 Ocak 2022'de yine İstanbul'da benzinin litre fiyatı 12 lira 29 kuruştu. Benzine 2021 yılının Haziran ayından 2022 yılının Haziran ayına kadar benzinin litre fiyatına toplam yüzde 255 zam gelmiş oldu. Sadece 2022 yılının ilk 6 ayında benzinin litre fiyatına yüzde 123 zam geldi.

MOTORİNİN LİTRE FİYATINA BİR YILDA YÜZDE 286 ZAM GELDİ

Bir yıl önce bu aylarda İstanbul'da motorinin litre fiyatı 7 lira 20 kuruştu. 1 Ocak 2022'de ise yine İstanbul'da motorinin litre fiyatı 11 lira 43 kuruştu. Şu an İstanbul'da motorinin litre fiyatı 27 lira 84 kuruştan satılıyor. Yani 2021 yılının Haziran ayından bu yılın Haziran ayına kadar geçen 12 ayda motorinin litre fiyatına yüzde 286 zam gelirken sadece 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 143 zam geldi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar küresel piyasalardaki petrol fiyatlarının yüksek olması kadar Türkiye ekonomisinde yaşanan döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklanıyor.

benzin-fiyati.jpg

BENZİNİN LİTRE FİYATINA İNDİRİM GELİYOR

Dün sosyal medyada motorinin litre fiyatına 2 lira 60 kuruş zam geleceğine yönelik haberler yayınlanmıştı. Bu haberlerden sonra uzun süredir açıklama yapmayan EPGİS, zam söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra akaryakıt sektörü temsilcileri benzinin litre fiyatında bu akşam 97 kuruş indirim beklediklerini belirtti.

İSTANBUL'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (POMPA FİYATLARI)

Motorin litre fiyatı 27 lira 84 kuruştan satılıyor.

Benzinin litresi ortalama 28 lira 44 kuruştan satılıyor.

Otogaz ve ya LPG litre fiyatı ise 12 lira 40 kuruştan satılıyor.

BENZİNDEKİ İNDİRİMDEN SONRA 3 KENTTE FİYATLAR NE KADAROLACAK?

Akaryakıt sektörü temsilcilerinin beklentisi benzine 97 kuruşluk indirim geleceği yönünde. Bu indirim gelirse İstanbul'da benzinin litre fiyatı 27 lira 48 kuruştan, İzmir ve Ankara'da benzinin litre fiyatı ise 27 lira 57 kuruşa gerileyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN