Benzin ve motorin fiyatlarında son dakika! Beşinci indirim geliyor: Gece yarısından itibaren geçerli olacak!

Benzin ve motorin fiyatlarında son dakika! Beşinci indirim geliyor: Gece yarısından itibaren geçerli olacak!

Brent petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Benzin ve motorin fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşandı. Gece yarısından itibaren 82 kuruş indirim gelecek

Brent petroldeki sert düşüş akaryakıt fiyatlarında dalgalanma yaratıyor. Daha önce G7 ülkelerinin Rus petrolüne uygulamayı planladığı tavan fiyat teklifinin beklentilerin üzerinde olacağına yönelik haberlerin çıkması ardından petrolde sert bir düşüş yaşanarak 83 dolara kadar gerilemişti. Bu gerilemeyle birlikte benzin ve mazot fiyatlarına yeni indirimler gelmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta benzine üst üste üç kez, motorine ise bir kez indirim yapılmıştı. Petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi sebebiyle yeni bir indirim haberi daha duyuruldu.

Petrolde ibre terse döndü

Petrol fiyatları gerilemeye devam ederken beraberinde benzin ve mazot fiyatlarına indirimi getiriyor. Brent petrol 83 dolar bandına çekilirken bu rakam son 1,5 yılın en düşük seviyesi olarak dikkatleri çekiyor.

Petroldeki düşüşün asıl nedeni ise G7 ülkelerinin Rus petrolüne uygulamayı planladığı tavan fiyat teklifinin beklentilerin üzerinde olacağına yönelik haberlerin çıkması ve bunun da arz daralması endişelerini azaltması oldu.

G7 ülkeleri, Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrolün varil başına tavan fiyatının 65 – 70 dolar olarak sabitlenmesi konusunda fikirler sunuyor.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak

Brent petroldeki gerileme nedeniyle son günlerde benzin ve motorin fiyatlarında zam değil indirim konuşuluyor. Önceki hafta benzin fiyatlarına üst üste üç kez, motorine ise bir kez indirim yapılarak aynı haftada 4 indirim haberi birden duyurulmuştu.

Son olarak sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, 28 Kasım Pazartesi gününden itibaren motorine 82 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor. Bu gece yarısı saat 00.00’dan itibaren motorin indirimi pompaya yansıtılacak. İndirim ile birlikte İstanbul’da motorinin litre fiyatı 23 lira 2 kuruşa, Ankara’da ise 23 lira 16 kuruşa kadar gerileyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN