Bir değil iki değil üç maaş birden alabilirsiniz! Kadın erkek fark etmiyor: Tek şartı taşıyan 3'lü maaş alacak!

Bir değil iki değil üç maaş birden alabilirsiniz! Kadın erkek fark etmiyor: Tek şartı taşıyan 3'lü maaş alacak!

4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu çalışanlara aynı anda 3 ödeme alma şansı müjdelendi. Özellikle 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur sistemleri kapsamında sigortalı olan kadınlar artık aynı anda üç farklı türde ödeme alabilecekler. Peki bu ödemeleri alabilmek için gerekli şartlar neler?

Milyonlarca sigortalı için aynı anda üç ödeme alma fırsatı duyuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından duyurulan şartları yerine getiren herkes bu ödemelerden faydalanabilecek.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sigortalılarının bu fırsattan yararlanarak üç ödeme birden almasının yolu açıldı.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

SGK'dan üç ödeme almak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor.

Gerekli kriterleri sağlayanlar SSK, Bağ-Kur veya memur sistemlerinde istihdam durumlarına bakılmaksızın SGK'dan aynı anda üç ödeme alabiliyorlar.

GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Özellikle kadınlar için geçerli olan bu ödemeler için gerekli şartlar şöyle sıralanıyor:

Eşini, anne babasını veya çocuklarını kaybetmiş kadınlar bu fırsattan yararlanabilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumu, eşini veya anne babasını kaybetmiş kadınlar için ödeme yapacak. Bu kadınlar SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi farklı kurumlarda sigortalı olmalarına bakılmaksızın dul ve yetim aylığı alabilirler.

Ölen kişinin farklı bir sosyal güvenlik sisteminde kayıtlı olması, örneğin, eşini veya anne ve babasını kaybetmiş, kendisi ise Emekli Sandığı iken eşi veya anne-babası Bağ-Kur'lu olan kadınlar, üç maaş alma imkânına sahip olabiliyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Dul ve yetim aylığına başvurmak için yukarıda belirtilen şartları taşıyan kadınların bir başvuru formu doldurarak SGK'ya ibraz etmeleri veya e-devlet'ten başvuru yapmaları yeterli.

Başvuru onaylandıktan sonra, dul ve yetim aylıkları mümkün olan en kısa sürede hak sahibine bağlanıyor.

ERKEKLER NASIL FAYDALANIYOR?

Bu ödemeden erkekler de yararlanabiliyor. Ancak 18 yaşını dolduran erkeklere bu ödeme kesiliyor. Eğitimlerine devam eden erkek çocuklar ise 25 yaşına gelene kadar bu ödemeyi alabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN