Bir dönem sıfır otomobillerden pahalıya satılıyordu: İkinci elde düşüş sürüyor

Bir dönem sıfır otomobillerden pahalıya satılıyordu: İkinci elde düşüş sürüyor

Kredi faizlerindeki artış ve bakanlıklar tarafından yürütülen para politikaları ikinci el otomobil piyasasını etkilemeye devam ediyor. İkinci el otomobil piyasasındaki durgunlukla beraber fiyatlar ortalama yüzde 30 geriledi. Oto galericiler yaşanan durgunluğun devam edeceğini belirtirken, fiyatların da yüzde 35’lere kadar gerileyeceğini söyledi.

Bir süre önce ikinci el otomobiller sıfır otomobillerden daha yüksek fiyatlara satılırken yakın dönemde bu durum tersine döndü.

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk devam ediyor. Yaklaşık üç ay içerisinde ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 30 gerileme yaşandı.

Talebin olmadığını belirten oto galericiler durgunluğun bir süre daha devam edeceğini belirtiyor. İkinci el otomobil fiyatlarının önümüzdeki günlerde yüzde 35’lere kadar gerileyeceği öngörülüyor.

'TALEP BÜYÜK ORANDA DÜŞTÜ'

Fiyatların hızlı bir şekilde aşağı indiğini belirten galerici Yılmaz Kebapçı, "Bunun sebeplerinden bir tanesi stokçuların aradan çıkması ve talep de büyük oranda düştü. Şu anda fiyatlardaki gerileme yüzde 25-30 arasında değişiyor. Sıfır araçlarda da ilan yoğunluğu olmaya başladı. Elinde olanların çoğu yatırım için almıştı şimdi ise satmak istiyor. Bunun nedeni ise faiz oranlarının artması” şeklinde konuştu.

'DURGUNLUĞUN YAKINDA BİTECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ'

Durgunluğun 3 aydır devam ettiğini vurgulayan oto galerici Gökhan Ardeşen, “Bu durgunluğun yakın zamanda biteceğini düşünmüyoruz. Talep ise eskiye göre çok fazla yok. Yatırım için lüks araç alan vatandaşlar araçlarını elden çıkartmak istiyor. Yatırımcı oldukları içinde faize yöneliyorlar. Bununla birlikte sıfır araçlarda yapılan kampanyalar nedeniyle de aracını satıp model yükseltmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN