Bir tek o model zamlanmadı! Bu fiyata SUV değil araba kalmadı... Volkswagen Taigo 600 bin TL'ye satılıyor!

Bir tek o model zamlanmadı! Bu fiyata SUV değil araba kalmadı... Volkswagen Taigo 600 bin TL'ye satılıyor!

Her otomobile zam yapılırken Volkswagen’in zamları da konuşulmaya devam ediyor. İçlerinden bir araç daha çok zamlanırken vatandaşlarda nedenini araştırmaya başladı. Taigo araca daha çok zam yapma kararı alan Volkswagen, diğerlerine göre daha uygun fiyatları ile SUV model aracı satışa sundu.

SUV model araç sayısını arttırmak için çalışmalarına devam eden Volkswagen, beklediği ilgiyi henüz alamadı. Bu durumun nedeni aracın kalitesiz olması değil fiyatlarında görülen artışlardır. Ancak şirket araçlarına zam üzerine zam yapmaya devam ediyor. Volkswagen araç almak isteyenleri üzecek bir açıklamada bulundu. Volkswagen araç almak isteyen vatandaşlar yeni zamlarla birlikte daha yüksek tutarlara araç almaktadır.

VOLKSWAGEN TAİGO FİYATLARI NE KADAR?

Volkswagen Taigo model araç fiyatının önceki aylarda ne kadar olduğu merak ediliyor. 2022 Ekim ayı içerisinde aracın fiyatı 664 bin 300 TL olarak kayıtlara geçti. Ancak yeni yapılan zamlar ile araç fiyatlarında ciddi bir artış görülüyor. Bu kapsamda aracın yeni fiyatı 663 bin 600 TL olarak fiyat listesinde yerini aldı.

Taigo araçta baz donanım seviyesi 1.0 litrelik TSI yani benzinli bir motor ile satışa sunulmaktadır. 95 beygir gücüne sahip olan bu aracın performansı da göz dolduruyor. Araç performansı ile standart bir kullanıcı için vazgeçilmez bir seçenek olmaktadır.

Volkswagen Taigo

VOLKSWAGEN TAİGO FİYATI HAVADA UÇUYOR

Volkswagen Taigo’nun DSG versiyonu için istenen tutarlar ise duyanların ağzını açık bırakıyor. Volkswagen en boş otomatik paket için 756.000 TL istemektedir. Donanım açısından oldukça zengin olan araçların fiyatları ise şu şekildedir:

1.0 TSI 95 PS Manuel Life

₺663,600.00

1.0 TSI 110 PS DSG Life

₺756,000.00

1.0 TSI 110 PS DSG Style

₺851,500.00

1.0 TSI 110 PS DSG R-Lin

₺888,500.00

1.5 TSI 150 PS DSG Style

₺907,300.00

1.5 TSI 150 PS DSG R-Line

₺970,800.00

Otomobil fiyatları yaşanan zamlar ile birlikte oldukça yüksek fiyatlarda satılmaktadır. ÖTV düzenlemesi sonrasında araç fiyatlarında artış yaşandı. Otomobil fiyatlarında görülen artışlar vatandaşların dikkatinde yer alıyor. Araç tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve döviz kurlarındaki yükseliş araç fiyatlarının artmasına neden oluyor.

Volkswagen Taigo Fiyatı Ne Kadar

ARAÇ FİYATLARINA İNDİRİM YAPILACAK MI?

Araç fiyatlarının artmasını engellemek için yeni önlemler alınırken ÖTV düzenlemesi ile birlikte sızıntılarda gündeme gelmeye başladı. Otoriterlere bakıldığında ÖTV indiriminin mümkün olmadığı görülüyor. Ancak otomobil için istenen matrahlarda düzenleme yapılabileceği ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ÖTV indirimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Nebati, ÖTV indiriminin yapılamayacağını aktarırken dilimler üzerinde çalışma yapıldığını vurguladı. Ancak düzenlemenin ne zaman yapılacağı hakkında bir bilgi olmaması vatandaşların canını sıkıyor.

Her ay otomobillere yapılan zamlar araç almak isteyen birçok kişiyi mutsuz ediyor. Bununla birlikte kasım ayı içerisinde Renault Fiat model araçlarına zam yapma kararı aldı. Bu kapsamda Fiat Egea araç fiyatları 400 bin TL’nin üzerinde yer alıyor. ÖTV matrah düzenlemesine geç kalınması durumunda istenilen etkinin alınamayacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN