Birikim ve yatırım uygulaması Yancep 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Birikim ve yatırım uygulaması Yancep 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Herkesin küçük tutarlarla birikim yapabilmesini mümkün kılan Türkiye’nin ilk yatırım fonları uygulaması Yancep, ikinci yatırım turunda Koçfinans, Papara, EGİAD Melekleri, Inveo Ventures ve hiBoost liderliğinde 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Tura ayrıca Begüm Öztan, Emir Temizkan, Koray Bahar, Muhammet Kaya, Siret Ünsal, Yağız Gökdemir, Yakup Ekşi gibi melek yatırımcılar da katıldı.

Faaliyetlerine 2022 yılının temmuz ayında başlayan Yancep, küçük tutarlarla yatırım yapabilmeyi daha geniş kitlelere yaymak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk yatırım turunda 1 milyon dolar değerleme ile yatırım alan Yancep; Koçfinans, Papara, EGİAD Melekleri, Inveo Ventures ve hiBoost liderliğinde gerçekleştirdiği ikinci yatırım turunda değerlemesini 5’e katladı. Bu yatırım turunu 5 milyon dolar değerleme ile kapatan Yancep, aldığı yatırımı uygulamayı geliştirmek ve kullanıcılarına yeni özellikler sunmak için kullanacak.

“ŞİRKET DEĞERLEMESİNİ 1 YILDA 5’E KATLADIK”

Yancep’in sadece SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) tarafından yetkilendirilen kurumlarla çalıştığını söyleyen Yancep Kurucu Ortağı Hilmi Kaya, şu ifadeleri kullandı: “Kullanıcı sayımızı kısa sürede 40 binin üzerine çıkardık. Yatırımcılarımızın birikimlerini düzenli olarak denetlenen lisanslı kurumların güvencesi altında tutuyoruz. Kullanıcılarımızın çoğu ilk yatırım hesaplarını Yancep sayesinde açarak sermaye piyasalarına adım attılar. Kullanıcılar, uygulama içerisinden birikim hedeflerini seçerek düzenli birikim alışkanlığı kazanıyorlar.”

“1 TL’lik birikim bile Yancep’te yatırıma dönüşüyor”

Yancep Kurucu Ortağı Ege Ertez, kullanıcılara sundukları değer önerilerini şöyle özetledi: “1 TL birikimin bile Yancep’te yatırıma dönüşmesi, Yancep’in ana değer önerisini oluşturuyor. Ek olarak bu yatırımların uzmanlar tarafından yönetilmesi kullanıcılara finansal piyasaları takip etmeye gerek kalmadan yatırım yapma imkanı sunuyor. Yancep’te kullanıcılar en çok teknoloji, sürdürülebilirlik, yapay zeka gibi temalara yatırım yapan tematik fonları tercih ediyorlar. Kolay arayüzü sayesinde kullanıcıları bu temalarla buluşturan Yancep, etki yatırımının ve sürdürülebilir yatırım anlayışının yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.”

“Yancep Akademi’yi kurduk”

Yancep’teki kullanıcıların büyük birikimlere ihtiyaç duymadan ve finansal piyasaları takip etmeden yatırım yapabildiğinin altını çizen Hilmi Kaya, “Yancep’teki bir diğer misyonumuz ise finansal okuryazarlığı geliştirerek sermaye piyasalarına katılımı artırmak. Yancep Akademi kapsamında 20’den fazla üniversite ve start-up ile finansal okuryazarlık eğitimi ve vaka çalışması düzenledik. Yancep olarak yürüteceğimiz çalışmalarla finansal okuryazarlığı geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Yeni yatırım ürünleri çok yakında Yancep’te”

Yancep’in gelecek dönem projelerine ilişkin bilgi veren Ege Ertez ise sözlerini şöyle noktaladı: “Şirketimizin en önemli değerlerinin başında inovasyon kültürü geliyor. Yancep olarak finansal teknoloji dikeyinde yeni özellikler ve kolaylıklar getirmeye devam ediyoruz. Nisan ayı içerisinde yaptığımız TEFAS lansmanı ile yatırım ürünleri kapsamımızı genişlettik. Odak noktalarımızdan bir diğeri de finansal okuryazarlığı geliştirmek. Bu kapsamda uygulama içerisine eğitim ve içerik modüllerini eklemeyi planlıyoruz. Kullanıcılar birikim ve yatırım yaparken bir yandan da davranışsal finans, sermaye piyasaları ve diğer yatırım konularında bilgi seviyelerini artırabilecekler ve finansal okuryazarlık skorları elde edebilecekler.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN