‘Bitti’ diyen Özgür Demirtaş’tan Dolar/TL uyarısı: Daha düşük seviye…

‘Bitti’ diyen Özgür Demirtaş’tan Dolar/TL uyarısı: Daha düşük seviye…

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından Ekonomist Özgür Demirtaş dolar/TL paritesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirtaş'ın bu açıklamalarına sosyal medyada gündem oldu. "Daha düşük seviyede..." dedi, yer yerinden oynadı.

Merkez Bankası'nın faiz kararları belirli aralıklarla yapılan toplantılarda açıklanıyor. Bugün düzenlenen ağustos ayı toplantısı sonrasında alınan karar resmiyet kazandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25'e yükseltti.

"TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ BİTTİ"

ter.jpg

Ekonomik değerlendirmeleri ve sosyal medyadaki etkili paylaşımlarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son faiz kararı sonrası şu ifadeleri paylaştı: "Türkiye Ekonomi Modeli denen şey bugün itibari ile bitti! Merkez Bankasını tebrik ederim."

MERKEZ BANKASININ ALDIĞI KARAR DOĞRU

treter-001.jpg

Bugün Merkez Bankasının aldığı karar doğru yönde bir karardı." diyerek açıklamalarını sürdüren Özgür Demirtaş, "Samimi bir şekilde ve can-ı gönülden tebrik ettim. Ancak kimse her şey düzeldi sanmasın. Bu kararlar benzer hızda ve kararlı şekilde sürmezse ekonomi düzlüğe çıkmaz aynı hatta daha büyük kötülükle devam eder" dedi.

DOLAR/TL ÇOK DAHA DÜŞÜK OLACAKTI

tertre.jpg​​​​​​​​​​​​​​

Açıklamasının devamında ise Demirtaş, "Ülke olarak büyük zaman kaybettik. Bu faiz artışı 2-3 yıl önce olsa, Dolar/TL çok daha düşük seviyede olacaktı, Enflasyon böylesine patlamayacaktı. Kendimiz ettik, kendimiz bulduk.

Şimdi doğru karar alındı. Ama bu kararlar devam etmezse TL'de değer kaybı devam eder. Enflasyon hız kesse bile yüksek kalır.

Aman! o yüzden doğrudan bir daha şaşmayalım. Çünkü hepimiz fakirleşiyoruz. Bu ülke hepimizin" şeklinde konuştu.

BİR SONRAKİ FAİZ TOPLANTISI 21 EYLÜL'DE

Merkez Bankası'nın bir sonraki faiz toplantısı ise 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Karar aynı gün içinde açıklanacak.

"Türkiye Ekonomi Modeli" terimi, ilk olarak 2021 yılının sonlarında Bakan Nureddin Nebati tarafından kullanılmıştı. AK Parti'nin seçim beyannamesinde bu kavram yer almazken, "yeni ekonomi ekibi" vurgusu ve politikaların güncellenmesine dair ifadeler yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN