Borcu olan şimdiden ödesin! Öyle bir faiz geliyor ki... Bu fırsatı kaçıran dizlerini çok döver

Borcu olan şimdiden ödesin! Öyle bir faiz geliyor ki... Bu fırsatı kaçıran dizlerini çok döver

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ile birlikte kredi kartı kullanımı hızla artışa geçmiş durumda. Milyonlarca kişi bankalar tarafından verilen kredi işlemlerine başvururken Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası flaş duyuru yapıldı. Alınan karar ile bankalar tarafından uygulanan faiz oranları değişirken ünlü ekonomist Cahit Saraçoğlu tarafından yapılan son dakika uyarısı herkesi korkuttu. Borcu olan şimdiden ödesin! Öyle bir faiz geliyor ki duyanlar fenalık geçiriyor. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası bankalar kredi işlemlerinde değişikliğe gitmiş durumda. Alınan karar sonrası faiz oranlarında artışa giden bankalar güncel kredi faizlerini yeniledi. Vatandaşlar 'Hangi banka ne kadar kredi faizi alıyor? Faizler arttı mı düştü mü?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Cahit Saraçoğlu'ndan son dakika uyarısı geldi. Borcu olan şimdiden ödesin! Öyle bir faiz geliyor ki duyanlar şaşıp kalacak. Bu fırsatı kaçıran dizlerini çok döver. İşte Cahit Saraçoğlu'nun dikkat çeken açıklamaları...

BANKALAR SON DAKİKA OLARAK DUYURDU: KREDİ FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ

Artan enflasyon ile birlikte geçinme sorunu etkisini göstermeye başlamış durumda. Özellikle gıda fiyatlarındaki artış vatandaşların elini kolunu bağlarken kredi kartı kullanımı hızla artmaya başladı. Özellikle ihtiyaç kredilerine başvuru her geçen gün artarken gözler bankaların uyguladığı faiz kararlarına çevrildi. Merkez Bankası'nın faiz arttırma kararı sonrası kredi faizlerinde güncellemeye giden bankalar, yeni sistemlerini duyurdu.

hjhjhj-2023-09-30t110133-805.jpg

BORCU OLAN HEMEN ÖDESİN! ÖYLE BİR FAİZ GELİYOR Kİ...

Konuyla ilgili önemli uyarılarda bulunan ünlü Ekonomist Cahit Saraçoğlu, kredi borcu olanları uyardı. Faizlerin değiştiğini belirten Saraçoğlu, "Maliye’nin gecikme zammı ve tecil faizi oranlarını da mevduat faiz oranları üzerinde artırması bekleniyor. Çünkü borcun ödenmeyip bankada faizde tutulması cazibesi bu mantıkla kırılmış oluyor. Gecikme zammı yıllık %30, tecil faizi oranı yıllık %24 olarak uygulanıyor." şeklinde konuştu.

BANKALARIN FAİZ ORANLARI NE KADAR?

AKBANK VADELİ MEVDUAT

Vade Sonu Net Bakiye: 413.326 TL
Yıllık Faiz Oranı: % 40,00
Net Kazanç: 13.326 TL

ODEABANK YENİ VADELİ MEVDUAT

Vade Sonu Net Bakiye: 413.326 TL
Yıllık Faiz Oranı: % 40,00
Net Kazanç: 13.326 TL

DENİZBANK E-MEVDUAT

Vade Sonu Net Bakiye: 413.659 TL
Yıllık Faiz Oranı: % 41,00
Net Kazanç: 13.659 TL

kjkjj-4.jpg

CEPTETEB MARİFETLİ HESAP

Vade Sonu Net Bakiye: 411.660 TL
Yıllık Faiz Oranı: % 35,00
Net Kazanç: 11.660 TL

FİBABANKA KİRAZ HESAP

Vade Sonu Net Bakiye: 411.327 TL
Yıllık Faiz Oranı: % 34,00
Net Kazanç: 11.327 TL

GARANTİ BBVA E-VADELİ MEVDUAT HESABI

Vade Sonu Net Bakiye: 410.328 TL
Yıllık Faiz Oranı: % 31,00
Net Kazanç: 10.328 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN