Borsa açılır açılmaz dolar fırladı! Uzmanlar 5-6 TL birden fırlayacağı tarihi açıkladı: Dolar borcu olanlar yandı!

Borsa açılır açılmaz dolar fırladı! Uzmanlar 5-6 TL birden fırlayacağı tarihi açıkladı: Dolar borcu olanlar yandı!

Dolar biriktiren küçük büyük yatırımcılar için korkutan tahminler geldi. Dolar kurunun yükselişe geçmesi sonrasında zirve yapacağı tarihe ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Dolar kuru son aylarda sabit bir seyirde devam ediyor. Aralık 2021’de hızla 18 TL’ye yükselen dolar bir anda 11 TL’ye düşmüş ancak süregelen gelişmeler nedeniyle yeniden 19 TL bandına dayanmıştı. Uzun süredir 18,60 – 18,70 TL bandındaki seyrini sürdüren dolar kuru için yeni tahminler yapılmaya devam ediyor.

Doları olanlar aman dikkat!

Haberport’ta yer alan habere göre, 6 Şubat günü 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrasında dolar kuru kısa süreli yükseliş yaşadı. Bunda borsanın uzun süre kapatılması da etkili oldu. Hafta başında borsanın açılmasıyla dolar kuru bir kez daha yukarı yönlü hareket etti.

Dolar kuru son gelişmelerin ardından 19 TL’ye dayanarak yatırımcılarını sevindirdi. Ancak dolar borcu olan ve dolarla alışveriş yapan kişiler hüsrana uğradı.

Dolar tahminleri peş peşe geldi

Sabit seyrini sürdüren dolar kuru için ekonomistlerden ve uzman isimlerden tahminler gelmeye devam ediyor. Son olarak ekonomist Selçuk Geçer bu durağanlığın geçici olduğunun haberini verdi. Son dakika açıklamasına göre yakın bir süreçte dolar kurunun hızla yükselerek 25 TL bandına kadar yükselmesi bekleniyor. Uzmanlar bununla ilgili henüz net bir tarih veremiyor olsa da bu durgunluğun hayra alamet olmadığını düşünüyorlar.

İslam Memiş’in dolar yorumuna göre ise borsanın kapanmasıyla yönünü dolara çeviren yatırımcıların dikkatli olması gerektiği söyleniyor. Alımların parça parça yapılması ve tüm yatırımların tek bir kalemde toplanmaması öneriliyor...

Kaynak: https://www.haberport.com/dolari-olanlar-aman-dikkat-dolar-ok-gibi-firladi-daha-da-yukselecegi-o-tarih-belli-oldu/90025/

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN