Borsada esen sert rüzgarlar yatırımcıları tir tir titretti! Son 2 yılın en dip seviyesi görüldü

Borsada esen sert rüzgarlar yatırımcıları tir tir titretti! Son 2 yılın en dip seviyesi görüldü

Yatırımcıları yakından ilgilendiren BİST 100 endeksi son yılların en büyük düşüşünü yaşadı. 22 mart 2021 tarihinden bu yana en sert düşüşünü yaşayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi %8,62 değer kaybederek 4.505,34 puanda tamamladı.

BIST 100 endeksindeki sert düşüş yatırımcıları tedirgin ediyor. Bir önceki kapanışına göre 424,84 puan azalan BİST 100 endeksi toplam işlem hacmi 56,4 milyar TL olarak açıklandı. Borsada sert rüzgarlar eserken yaşanan düşüş de yatırımcıları korkuttu.

SON 2 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ


Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde yaşanan düşüş son 2 yılın en dip seviyesi olarak kayıtlara geçti. Bankacılık endeksi %8,29, Holding endeksi %8,67 değer kaybederken sektör endeksleri arasında tek kazandıran%2,57 ile taş ve toprak oldu. Sektörde en çok kayıp yaşatan ise %9,98 oranında iletişim olarak kayıtlara geçti.

bist-100-001.jpg


BİST 100 endeksinde görülen kayıpların %7'yi aşması ile birlikte Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye girdi. Pay piyasasında bulunan tüm sıralardaki işlemler de geçici olarak iki kez durduruldu.

ANALİSTLER DURUMU DEĞERLENDİRDİ


Analistler tarafından yapılan açıklama kapsamında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında Borsa İstanbul'daki satıcılı seyrin etkisini arttırarak devam ettiği aktarıldı.


Küresel pay piyasaları hakkında da açıklamalarda bulunan analistler ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin Artan belirsizliklerin karışık bir seyir ortaya çıkarttığını vurguladı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Washington Ekonomi Kulübü'nde yapacağı konuşmada merak ediliyor.

borsa-islem.jpg


Analistler, FED üyeleri tarafından yapılacak açıklamaların da piyasaların odağında yer alacağını ifade etti. Veri gündemine bakıldığında yurt içinin sakin olacağına değinen analistler, yurt dışında ise Japonya'daki dış ticaret dengesinin ve ABD'de toptan eşya ve stoklarının yakından takip edileceğini söyledi. Piyasada görülen hareketliliği teknik açıdan değerlendiren analistler BİST yüz endeksinde 4.800 ve 5000 seviyelerinin direnç olduğunu kaydetti. Yapılan açıklama kapsamında 4400 puanın ise destek konumunda yer aldığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN