Böyle tavsiye verenlere kanmayın, aldanmayın, inanmayın! Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sert bir dille uyardı

Böyle tavsiye verenlere kanmayın, aldanmayın, inanmayın! Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sert bir dille uyardı

Borsa yatırımcısına uyarılarda bulunan finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Kanmayın, aldanmayın, inanmayın" diyerek madde madde açıklamalarda bulunuyor. İşte detaylar...

2024 yılında ekonominin nasıl seyredeceği, şirketlerin performanslarına ilişkin endişeleri beraberinde getiriyor. Piyasa profesyonellerinin ve yatırımcıların kafasındaki soru, önümüzdeki yıl beklenen ekonomik yavaşlamanın hangi sektörü, hangi şirketi ne kadar ve ne yönde etkileyeceği.

BORSA, 3 YILLIK RALLİDE YÜZDE 937 YÜKSELDİ

Bu gelişmeler öncesi 2020 Mart ayında başlayan 3 yıllık rallide borsa yüzde 937 yükselerek 825 puandan 8 bin 562 puana kadar çıktı. Bu hafta içinde ise endeks, en düşük 7.529,31, en yüksek 7.998,42 puanı gördü.

Fakat Borsa İstanbul'da yaşanan düşüşler özellikle küçük yatırımcıyı derinden etkiledi. Hisse senetleri fiyatlarını gösteren borsa veri ekranlarındaki yemyeşil görüntü yerini kırmızılara bırakmaya başladı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, ekranın kırmızıya dönmesi sonrası geçen ayın başından beri Borsa İstanbul yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

500 BİNİN ÜZERİNDE YATIRIMCI BORSA'DAN AYRILDI

Borsanın düşüşe geçmesi ardından son dönemde 500 binin üzerinde yatırımcı, Borsa İstanbul'dan ayrıldı. Yaşanan gelişmeler sonrası borsaya dair sosyal medya hesabından, "Uyarılarım" başlıklı bir paylaşım yapan Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"- Finans eğitiminiz yok ise kendiniz hisse seçmeyin,

- Sosyal medyadan tavsiye alıp, Telegram gruplarına kanmayın,

- Yüksek Getiri vaatlerine aldanmayın,

- Sizinle aynı sosyo-kültürel çevreden veya aynı siyasi görüşten olduğu için birinin tavsiyelerine inanmayın."

Öte yandan sosyal medya hesabından bir takipçisinin borsaya dair, "O halde sen söyle de senin tavsiyene uyalım" paylaşımına yanıt veren Özgür Demirtaş, "Ben yatırım tavsiyesi vermiyorum. Verilmemeli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN