Brent petrol fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 13 Ekim 2022 Perşembe brent petrol fiyatı

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar? 13 Ekim 2022 Perşembe brent petrol fiyatı

Petrol fiyatlarını belirleyen brent petroldeki hareketlilik merak ediliyor. Peki, bugün brent petrol ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 güncel brent petrol fiyatları...

13 Ekim 2022 Perşembe gününde brent petrol fiyatı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, bugün brent petrol ne kadar oldu? Cevabı haberimizde...

13 EKİM 2022 BRENT PETROL FİYATI

Brent petrol şuan piyasada 92,48 dolardan işlem görmekte.

U.A Para Fonu tarafından Salı gününde yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, enflasyon artışı, devam eden jeopolitik riskler, finansal sistemlerdeki sorunlar ve finansal istikrarla ilgili risklerin büyük oranda artış gösterdiği belirtildi.

ABD dolarındaki artış da petrolü diğer para birimlerini kullanmakta olan alıcılar için daha da pahalılaştırarak fiyatları katladı. Aynı zamanda, dünyadaki en büyük 2. petrol tüketicisi olan Çin'deki koronavirüs kısıtlamaları da fiyatların aşağı yönlü hareketini etkiliyor.

BRENT PETROL NE OLUYOR?

Brent petrol, dünyadaki petrol piyasasını yönlendiren petroldür. Londra Brent veya Brent Blend de denilmektedir. İçinde yüzde 0,37 oranında sülfat olduğu için daha kolay işlenebilen tatlı petrol sınıfında yer alır.

Ham petrol işleyen rafineriler için tatlı petrolden yakıt elde etmek daha basittir. Bundan dolayı da benzin ve dizel yakıt elde ediminde kullanılır. Aynı zamanda denizden çıkarılıyor olması nakliye işlemlerinin denizden yapılmasını da kolaylaştırmaktadır.

 brent petrol fiyatı

BİR VARİL BRENT PETROLÜN LİTRESİ

1 varil brent petrol 159 litre ham petrole denk geliyor. 1 varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 glaon dizel yakıt ile ısıtıcı yakıtı, dört galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ile 7,6 galon diğer türevlerin üretimi yapılıyor. Ancak tüm ham petrollerin değeri eşit olmamaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN