Bu arabalar tam Türkiye'ye göre! Yollardaki kasis ve çukurlardan kaçmayacaksınız... Kasislerden elektrik üreten sistem geliyor

Bu arabalar tam Türkiye'ye göre! Yollardaki kasis ve çukurlardan kaçmayacaksınız... Kasislerden elektrik üreten sistem geliyor

Gelişen teknoloji olmaz denilen her şeyi mümkün kılmaya devam ediyor. Son zamanlarda elektrikli araçlardaki gelişimin ardından şimdi de yollardaki bozukluklardan kendi elektriğini üreten araçlar gelecek gibi duruyor...

Neredeyse bütün elektrikli araçlarda “regenerative braking / rejeneratif frenleme” sistemi yer almaktadır. Bu sistem fren esnasında oluşan enerjiyi toplayarak, aracın menzilinin artmasını sağlıyor.

Fakat fren yapılmadığında bu sistemin hiçbir faydası bulunmuyor. Bu duruma dur demek isteyen GIG Performance, “The Roadkill 1000 UM” denilen yeni sistemi üretti.

YOLLARDAKİ BOZUKLUKLARDAN KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

TİKTOK'ta bulunan "kirmonkeyforce" isimli sayfada uzun yıllardır üzerinde çalıştığı yeni sistemi tanıtan firma, bu sistemi direk araçların süspansiyon sistemine bağlıyor. Böylelikle yollarda bulunan bozukluklardan araçlar kendi elektriğini üretebiliyor.

yollardaki-bozukluklardan-elektrik-ureten-araclar-1.jpg

Menzilden ne kadar kar sağlanacağına dair net bir bilgi verilmese de devamlı gerçekleştirilen elektrik üretimiyle büyük oranda menzil kazancı sağlanması bekleniyor. Akılcı yeni sistemini büyük çekiciler ve normal araçlar için geliştiren firma, sistemin 2024'te pazara sunulacağı müjdesini de verdi.

FİYATI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Bozuk yollarda yukarı aşağı süspansiyon hareketiyle oluşturulan zahmetsiz elektriği, elektrikli araca sahip olmayan kişiler için harici bataryaya depolama sağlayabildiklerini de belirten firma, sisteme henüz bir fiyat biçmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN