Bu araçlar artık satılmayacak! Son tarih 7 Temmuz: Markalar elden çıkarmak için zararına kampanya yapıyor

Bu araçlar artık satılmayacak! Son tarih 7 Temmuz: Markalar elden çıkarmak için zararına kampanya yapıyor

Otomobil satışlarında yeni bir döneme girilirken o araçların artık satılamayacağı açıklandı. 7 Temmuz itibari ile geçerli olacak bu kural kapsamında markalar bu koşulları bulundurmayan araçları elden çıkarmaya başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

'Genel Güvenlik Yönetmeliği’ 7 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek ve bu yönetmelikle beraber otomobil satışlarında yeni bir dönem başlayacak. Bu kapsamda GSR II regülasyonunda belirtilen araçlar artık satılamayacak. Söz konusu kuralın hayata geçirilmesine az bir zaman kala sektör temsilcileri otomobillerin 2 ay içinde satılma zorunluluğu olduğu için markaların zararına kampanyalar yaptığını açıkladı.

yeni-proje-30.jpg

SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Avrupa Birliği, daha önce ABS, havayastığı, ESP, lastik basınç uyarı sistemi gibi güvenlik donanımlarını zorunlu hale getirmişti. Şimdi de yine Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu GSR II, uygulama zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda söz konusu yeni güvenlik sistemi 7 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek. Hal böyle olunca otomotiv sektöründe neler yaşanacağı merak edilmeye başlandı.

Avrupa Birliği'nin yeni otomobillerde zorunlu hale getirdiği 'Genel Güvenlik Yönetmeliği'ne (GSR) ilişkin Habertürk’e değerlendirmede bulunan Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, yeni kural kapsamında otomotiv sektörünün olumsuz etkileneceğini söyledi.

Bozkurt, "Nisan ayı sonunda açıklanan güvenlik normları gereği, 7 Temmuz'a kadar markaların araçları faturalandırması lazım. Bu durum, 12 ay boyunca satışı yapılabilecek bir otomobilin 2 ay içinde satılması zorunluluğunu doğurdu" dedi.

yeni-proje-29.jpg

TARİHİN ERTELENMESİ İSTENİYOR

Yeni kural nedeniyle Mayıs ve Haziran aylarında otomotiv sektöründeki satış hızının artabileceğine işaret eden Bozkurt, "Otomobil markaları 7 Temmuz'a kadar ellerinde kalan araçları satabilmek adına zararına bile kampanya yapıyorlar. 7 Temmuz tarihinin ertelenmesi için yetkililer ile görüşüyoruz, fakat takvim de bir yandan işliyor. Bu süreç tamamlanınca pazardaki satışların düşeceğini düşünüyorum. Bunda, enflasyonu düşürme önlemleri etkili olacaktır" diye konuştu.

yeni-proje-31.jpg

ARAÇ SATIŞLARINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Otomobil satışlarının 20 ay sonunda ilk geç geçtiğimiz Nisan ayında düşmesinin nedenlerine değinen Bozkurt, "Nisan'da 9 günlük bayram tatili dolayısı ile satışların düştüğünü söyleyenler oldu, fakat ben buna katılmıyorum, satın almak isteyen bir şekilde alıyor. Son dönemde, yeni bir otomobil satın almaya gücü yetenler azaldı. Ayrıca, araç ihtiyacı olan kişi sayısında da azalma yaşandığını görüyoruz. Taşıt kredilerinde faizler yüksek, araç fiyatlarında artışlar meydana geldi. Tüm bunlar satış rakamlarında etkisini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN