Bu çiçeği koparanın ocağına incir ağacı dikilecek! Yakınına bile yaklaşmayın: 387 bin TL cezası var

Bu çiçeği koparanın ocağına incir ağacı dikilecek! Yakınına bile yaklaşmayın: 387 bin TL cezası var

Ülkemizde yetişen değerli çiçekler arasında bulunan bu çiçeği koparmanın cezası duyanları şaşkına çevirdi. Koruma altında tutulan bu çiçek aynı zamanda sürekli kontrol ediliyor. Koparmanın cezası ise 387 bin lira olarak karşımıza çıkıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ardahan’ın Posof ilçesinde endemik bir tür olan Kafkas zambağını koparana 387 bin 141 lira para cezası kesilecek. Posof’un kuzey yamaçlarında yetişen Kafkas zambakları Ardahan Doğa Koruma ve Milli Parklar ile jandarma ekipleri tarafından koruma altında tutuluyor ve sürekli kontrol ediliyor.

yeni-proje-17.jpg

CEZAYI DUYAN YANINDAN BİLE GEÇMİYOR

Koruma altında bulunan bu nadir çiçeği koparanlara Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu uyarınca 387 bin 141 lira idari ceza uygulanıyor. Nesli tükenme tehlikesi olan bu tür yaz aylarında çiçek açıyor. Haziran sonu ve Ağustos ortalarına kadar Ardahan’ın Posof ilçesinde dağların eteklerinde görülen bu tür bu sene de adeta görsel bir şölen yaşattı.

yeni-proje-18.jpg

KENDİLİĞİNDEN OLUŞUYOR

Kafkas zambağının Posof’un kuzey bölgelerinde yetiştiğini söyleyen Serhat Soylu, "Endemik bir tür olan Kafkas zambağı, Posof’un kuzey yamaçlarında yetişir. Yaklaşık bin 500 ile 2 bin rakımları arasında kendiliğinden doğal oluşur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN