Bu fırsat kaçmaz! O bankadan yüzde 7,5 faizle kredi: Bu kadar düşüğünü Merkez Bankası bile vermiyor

Bu fırsat kaçmaz! O bankadan yüzde 7,5 faizle kredi: Bu kadar düşüğünü Merkez Bankası bile vermiyor

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 100 milyar liralık esnaf kredi paket ödemeleri bugün resmen başladı. Paylaşılan ilk detaylara göre esnafa 60 ay vade ile yüzde 7,5 faizli 500 bin TL kredi verilecek. Ancak bu kredi fırsatından yararlana bilmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu fırsat kaçmaz, o bankalara akın olacak. Peki esnaf kredisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Esnaf kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Bankalar arasında kredi kampanyası başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 100 milyar liralık esnaf kredi paket ödemeleri bugün başladı. Açıklanan paket sonrası o banka faizi yüzde 7,5 kadar düşürdü. Bu fırsat kaçmaz, yılın son kampanyası. Başvuran herkese anında düşük faizli kredi şansı. Peki esnafa düşük faizli kredi ödemeleri ne zaman, başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılır? İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA: BAKAN NEBATİ BEKLENEN HABERİ DUYURDU

Bankalar arasında başlayan düşük faizli kredi yarışı iyice kızıştı. Bakan Nebati'nin esnafa yönelik olan destek ödemelerini duyurmasının ardından bankalar tarafından peş peşe açıklamalar geldi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada, "Bu ülke, esnaf kültürünün temelleri üzerinde yükselen, girişimci yapısını her zaman koruyacak. Esnafımıza desteğimiz her daim sürdü ve her daim sürecek. Ekonomi politikamızın temelini ’üretim’ oluşturuyor. Bu memleket için üreteni desteklemek temel hedefimizdir. Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar lira tutarında kredi kullandıracağız. Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin liraya yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

O BANKADAN YÜZDE 7,5 FAİZLE KREDİ

Ekonomi ve üretimin giderek büyüceğini ifade eden Bakan Nebati, "Halkbank’ın doğrudan kullandırdığı esnaf kredileriyle ilgili takip borcu bulunan esnafımıza, 6 aya kadar geri ödemesiz, toplam 36 aya kadar vadeyle ve yüzde 4 gibi düşük bir faizle ödeme imkânı sunarak, esnaflarımızın takip borcunu tasfiye etmesi için kolaylık sağlıyoruz. Üretimi temel alan ekonomi politikamız kapsamında ilk günden bu yana finansman maliyetlerini düşürmek için çaba harcadık.

kmfggfgf-11.jpg

Girişimcilerimizin, esnafımızın düşük maliyetli krediye ulaşmasının üretimi ve ihracatı artıracağını, ekonomik büyümeyi sürdürülebilir hale getireceğini ve refah seviyemizi yükselteceğini biliyoruz. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Son günlerde, bazı uluslararası finans kuruluşları Türkiye’nin 2023 yılına yönelik büyüme potansiyeline dikkat çekmeye başladı. Bu potansiyeli gerçeğe dönüştüreceğiz." diyerek esnafa müjdeli haberi duyurdu.

ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri ve esnaf olmak isteyen genç girişimciler krediden yararlanacak.

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak. İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

kmfggfgf-10.jpg

Kaybolmaya yüz tutmuş, geleneksel meslek kollarında faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar, sıfır faizle 5 yıl vadeli kredi kullandırılacak. Usta girişimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adına iş yeri açacaklara; 500 bin TL’ye kadar, 5 yıl vadeli ve sıfır faizle kullandırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN