Bu fiyatları bile mumla arayacağız! 1994 krizi kapıda...Dolar 150 liranın üzerine çıkacak uyarısı

Bu fiyatları bile mumla arayacağız! 1994 krizi kapıda...Dolar 150 liranın üzerine çıkacak uyarısı

Ünlü ekonomist kötü haberleri bir bir sıraladı. Dolar kurunun 150 lira olacağına dair öngörüsünü paylaşan ekonomist, 1994 krizinin kapıya dayandığını işaret etti. Market fiyatlarında günden güne artan fiyatları mumda arayacağız. İşte tüm detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezerveleri sürekli olarak gerilemeye başladı. Dolar kurundaki artış ve enflasyondaki artış da yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta TCMB rezervi 137 milyar 159 milyon dolarken, günümüzde 135 milyar 443 milyon dolar olarak paylaşıldı. Seçimlere kadar rezerv eritme politikasının devam edeceği işaret edildi.

SEÇİMLERE KADAR DEVAM EDECEK

Dolar kurunda ufak ufak yükselişler, 31 TL'ye gün geçtikçe daha da yakınlaştırıyor. Günden güne rekor tazeleyerek ekonomistlerin gündemine oturan dolar hakkında çarpıcı öngörü paylaşıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervleri geçtiğimiz hafta içerisinde yaklaşık 2 milyar dolar kadar geriledi. Seçim öncesinde dolardaki yükselişi sınırlı tutmak adına ünlü ekonomist, rezerv eritme politikasının devam edeceği konusunda uyardı.

selcuk-gecer-dolar-tahminini-soyledi-bombanin-pimini-resmen-cekti.webp

1994 KRİZİNDEN BİLE KÖTÜ

Dolar hakkında çarpıcı tahminleriyle bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den uyarılar peş peşe geldi. Dolar kurunun bir gecede 50 TL'ye, 60 TL'ye ya da 70 TL'ye yükselebileceğini işaret etti. 1994 yılında yaşanan krizin yeniden yaşanabileceğini ifade etti.

30 LİRADAN 150 LİRAYA YÜKSELEBİLİR

Dolar kurundaki baskılanmanın sürmesi halinde ikinci bir krizin yaşanabileceğini söyleyen Geçer, dövizde ciddi bir değer kaybı meydana gelebileceğini de söyledi. Dolar kurunun günümüzde 30 liradan 150 liraya kadar yükselebileceğini ifade etti. Günümüzdeki senaryonun 1994 yılındakinden bile kötü olduğunu paylaştı. Yüksek tahminleriyle tanınan Geçer hakkında son olarak BDDK tarafından dava açılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN