Bu hafta altına benzin dökülecek! İslam Memiş'ten "pozisyon alın" uyarısı: O tarih çok kritik

Bu hafta altına benzin dökülecek! İslam Memiş'ten "pozisyon alın" uyarısı: O tarih çok kritik

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Orta Doğu'da başlayan savaş ve küresel ekonomik krizler altın fiyatlarını tetiklerken gram altın 1.783 TL'ye çeyrek altın fiyatı ise 2.935 liraya kadar çıkmış durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırırken altın kahini İslam Memiş'ten korkutan uyarı geldi. Yarına dikkat! Memiş 'Pozisyon alın' dedi ve beklediği rekor seviyeyi duyurdu.

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! İsrail ve Hamas güçleri arasında başlayan savaş ile birlikte küresel piyasalar tedirginlik haline girmiş durumda. Piyasalardaki bu tedirginlik altın fiyatlarını tetiklerken gram ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Fiyatlardaki yükselişlere değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'Pozisyon alın' dedi ve uyardı. Yarına dikkat! Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopuyor. Bu hafta altına benzin dökülecek! Peki altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? Altın ne zaman alınır? İşte İslam Memiş'in gram altın tahmini ve piyasa yorumları...

Orta Doğu'da başlayan İsrail ve Hamas savaşı piyasaları tedirgin etmiş durumda. Bu savaş altın fiyatlarını sert bir şekilde etkilerken vatandaşlar haftanın üçüncü iş gününde güncel altın fiyatlarını sorgulamaya başladı. Gram altın rekor üstüne rekor kırarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten korkutan uyarı geldi. O tarihte altın fiyatları sert düşecek.

İSLAM MEMİŞ'TEN KORKUTAN UYARI: YARINA DİKKAT!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının altın fiyatlarının yönünü belirleyeceğini belirten İslam Memiş, kısa süreli olarak Ons tarafında aşamalı bir aşağı hareketin muhtemel olduğunu belirtti. Beklediği seviyeleri paylaşan Memiş, ilk olarak 1.980 dolar seviyesindeki paritenin 1.938'e, sonrasında ise 1.880 dolara kadar inebileceğinin altını çizdi. Yaşanacak düşüşlerin kısa vadeli olacağını aktaran uzman isim, altında gerçek fiyatlamanın 2.000 doların üzerinde olduğunu ve birkaç günlük inişlerin büyük bir alım fırsatı sunacağını söyledi.

hghghg-2023-10-25t102116-852.jpg

'POZİSYON ALIN' BU HAFTA ALTINA BENZİN DÖKÜLECEK

Gram altında beklediği yeni seviyeleri duyuran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları söyledi:

"Dolar kurunda neler yaşanacak? ABD'nin faiz adımları ve Türk lirasının ne yönde şekilleneceği belirleyici olacak. 1.780 lira kalıcı bir fiyat değildir, altın fiyatları yukarı çıkacak. Bugüne kadar altın almamış, almayı ihmal etmiş bütün yatırımcıların bu seviyeleri fırsata dönüştürmesi gerekiyor. Bu hafta fiyatlar 1.780 lira seviyesine düşünce, hızlı bir yukarı çıkış yakalayacak o nedenle erkenden pozisyon almakta fayda var. Gram altın fiyatı serbest piyasalarda 1.847 ile 1.857 lira aralığında. Geçen hafta tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Takip ettiğimiz bant aralığı 1.780-1.880 lira aralığı olacak. Hem bu yıl yaptığımız tahmin gerçekleşmiş oldu hem de geleceğe yönelik beklentimiz arttı.

hjjhjh-83.jpg

Düşüşler kısa vadeli olacaktır. 1.938 seviyesi aşağı yönlü kırılırsa 1880 dolara kadar inilecek. Yine de şunu belirtmek yararlı olacak. Düşüşler kalıcı değil, 2.000 dolar seviyesi geçilmeden ons altın rahat etmez. Yıl bitmeden 2.000 üzerine öyle ya da böyle yerleşecektir. 2024 yılında 2.500 lira seviyesini takip etmeye devam edeceğiz."

25 EKİM 2023 ÇARŞAMBA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı bugün bin 785 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 786 lirada bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Çeyrek altın 25 Ekim 2023 Çarşamba günü 2 bin 984 liradan geri alınırken, hafta içi satış fiyatı ise 3 bin 21 lirada konumlanmış durumda.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA?

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 12 bin 132 liradan geri alınırken, 12 bin 316liradan da satışa sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN