Bu kez altın değil asgari ücret tahmini yaptı! İslam Memiş 'bilgiyi içerden aldım' diyerek 2023 asgari ücretini açıkladı! Bu rakam herkesi üzecek!

Bu kez altın değil asgari ücret tahmini yaptı! İslam Memiş 'bilgiyi içerden aldım' diyerek 2023 asgari ücretini açıkladı! Bu rakam herkesi üzecek!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,2023 asgari ücret tahminleri değiştiğini ifade etti. Haziran ayı içerisinde asgari ücret için 7250 ve 7500 TL arasında bir tanımlama yapan Memiş, tahminlerini değiştirme kararı aldı. İşte yeni asgari ücret tahminleri…

Ocak ayına Kısa bir süre kala Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu da ikinci toplantı için 14 Aralık tarihinde bir araya gelecek. Türk-İş ve işverenler arasında ki pazarlık yapılırken masada hangi rakamların konuşulacağı ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Milyonlarca çalışan ve emekli'nin yakından takip ettiği konu hakkındaki açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bekleniyor. Katıldığı bir programda asgari ücret zammı ile ilgili görüşlerini dile getiren İslam Memiş, Haziran ayı içerisinde 7257 1500 TL arasındaki tahminine güncelleme kararı aldı. İslam Memiş, Haziran ayından bugüne kadar yaşanan ekonomik gelişmeler ve enflasyon nedeniyle asgari ücretin 8000 TL veya daha üzerinde bir rakam olması gerektiğini belirtti. STK’ların 7785 TL’li rakam açıklasa bile son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koyacağını belirten Memiş, Cumhurbaşkanı’nın 'Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünü hatırlattı.İşte yeni asgari ücret tahminleri…

SON NOKTAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOYACAK

14 Aralık'ta toplanan komisyonun bir rakam belirlemesi beklenirken ortaya çıkan rakamı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir miktar yukarı çekeceği iddiaları gündemde yer alıyor. İslam Memiş, "Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor. Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlarda var. Örneğin asgari ücret yüzde 45'lik zamla 8 bin TL belirlendiğinde brüt ücret 9412 TL oluyor. Bunun işverene maliyeti ise 11059 TL. Asgari ücret yüzde 50 zamla 8250 TL olursa işverene maliyeti 11404 TL olur.”dedi. Bu noktaya dikkat çekilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, işverenin maliyet noktası ve EYT’nin gündemde olduğunu söyledi. İslam Memiş, ikisinin aynı anda olması durumunda maliyetin ciddi anlamda soru işaretleri oluşturduğunu ifade etti.

İslam Memiş Asgarş ücret

İktidara yakın isim Abdülkadir Selvi,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışanların lehine bir beklenti içerisinde olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Selvi, Erdoğan'ın işverenlerin bu ücretler karşısında işçi çıkarımı yapmaması için de birtakım kolaylıklar sağlayacağını dile getirdi. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın komisyondan çıkan rakamların üzerinde bir zam oranı çıkarmak için uğraşacaklarını aktardı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN