Bu yıl kurban kesmek hayal olacak! Hisse almak bile küçük servet: 2023 kurbanlık fiyatları cep yaktı

Bu yıl kurban kesmek hayal olacak! Hisse almak bile küçük servet: 2023 kurbanlık fiyatları cep yaktı

Bu yıl kurban fiyatları oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor ve cüzdanları zorlayacak durumda. Geçen yıl 65 Türk Lirası olan canlı kurbanlığın kilogram fiyatı bu sene 165 Türk Lirası olarak belirlendi. Örneğin, 300 kilogramlık bir dana 50 bin Türk Lirası, 850 kilogramlık bir dana ise 150 bin Türk Lirası karşılığında satın alınabiliyor. Geçen yıl 46 bin Türk Lirası olan bir dana ise bu sene 150 bin Türk Lirası gibi bir fiyata satışa sunuluyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kurban Bayramı'na sadece 1 ay kala, kurbanlıkların fiyatları merak konusu oldu. Geçen yıl kilogramı 65 Türk Lirası olan canlı kurbanlık fiyatı, bu yıl yaklaşık yüzde 150 oranında zamlandı. Kurban pazarlarında da fiyatlar oldukça yüksek seviyelere çıktı.

KURBANLIK FİYATLARINDA SON DURUM NE?

kurbanlık

Bu yıl Türk Lirası cinsinden canlı hayvan kilogram fiyatı 165 Türk Lirası olarak belirlendi. Ancak kesim işlemi sırasında yaklaşık yüzde 45 oranında fire verildiği düşünülürse, elimizde kalan etin fiyatının 300 Türk Lirası'na kadar yükseleceği öngörülmektedir. Örneğin, 300 kilogram ağırlığındaki bir dana 50 bin Türk Lirası'ndan, 850 kilogram ağırlığındaki bir dana ise 150 bin Türk Lirası'ndan satılmaktadır. Geçen yıl 46 bin Türk Lirası'na satılan bir dananın fiyatı ise bu yıl 150 bin Türk Lirası'na çıkmış durumdadır.

Ankara Kırmızı Et Birliği Başkanı Sedat Akbulut'a göre, geçen yıla göre kurbanlık satış fiyatları yaklaşık yüzde 150 oranında artış göstermiştir. Geçtiğimiz yıl kilogramı 65 Türk Lirası olan canlı kurbanlık fiyatı, bu yıl ortalama olarak 165 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu fiyat artışları nedeniyle kurban kesen kişilerin maliyetleri yaklaşık yüzde 140 oranında artmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan vekaletle kurban kesim ücretleri de geçen yıla göre yüzde 164 oranında yükselmiştir. Yurt içinde vekaletle kesim ücreti 5 bin 950 Türk Lirası, yurt dışında vekaletle kesim ücreti ise 2 bin 750 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN