Bugün saat 16:30’da dananın kuyruğu kopacak! 2 ekonomistten kuyumculara koşturacak altın tahmini geldi

Bugün saat 16:30’da dananın kuyruğu kopacak! 2 ekonomistten kuyumculara koşturacak altın tahmini geldi

Altın fiyatları geçen hafta açıklama yapan FED Başkanı Powell’dan sonra rekor seviyelere ulaştı. Bu kapsamda gram altının fiyatı 2300 lirayı geçerek tarihi zirvesini yeniledi. Tüm bu gelişmelerin ardından Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları yatırımcıların en çok araştırdığı konulardan oldu. İşte, piyasadaki son gelişmeler ve uzman görüşleri…

Altın piyasasındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ederken, ekonomistlerden yatırımcıları yakından ilgilendiren kritik yorumlar geldi. Ekonomist Filiz Eryılmaz ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş altınla ilgili kritik yorumlarda bulundu. Bu kapsamda saat 16:30’a dikkat uyarısı geldi…

DAHA SIKI POLİTİKA GEREKEBİLİR

Altın fiyatlarında rekor artışlar görülürken, tüm gözler ABD’ye çevrildi. Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası FED Başkanı Powell, para politikasının çok erken ya da çok fazla gevşemesinin enflasyondaki ilerlemeyi tersine çevirebileceğini ve enflasyonu hedefe çevirmek için daha sıkı politika gerekebileceğini ifade etti.

altin-4.jpg

SAAT 16:30’DA DİKKAT

FED, süreci temkinli duruşla sürdürmeye çalışırken bugün 16:30’da oldukça kritik olan Şubat ayı ABD enflasyon verisi açıklanacak. Bu kapsamda ülkede enflasyonun %3.1 seviyesinde sabitlenmesi bekleniyor.

Uzmanlar beklenti altında kalabilecek ve ekonomik soğumaya işaret eden verilerin devamı durumunda FED’in istediği manevra alanına sahip olabileceğini belirtiyor. Aynı zamanda veri sonrasında para ve değerli metal piyasasında hareketliliğin daha fazla artabileceği de belirtiliyor.

altin-2.jpg

GRAM ALTIN ŞUAN NE KADAR?

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam rakamlarının değerli metallerde son zamanda yaşanan yükselişi teyit etmesi kazanımların korunmasını sağlıyor. Bu doğrultuda bugün ons altının fiyatı 2.190 dolar üzerine kadar çıktı. Şuan 2.184 dolardan işlem görüyor.

Yurt içinde ise 32 liranın üzerinde işlem gören dolar/TL kurunu görüyoruz. Dolar ve ons altındaki yükseliş ise gram altın fiyatı için geçen haftadan bu yapan peş peşe artış getirdi. Bugün gram altın 2.378 lira seviyesinde. Çeyrek altın 4.137 TL ve Cumhuriyet altını 17.434 TL.

altin-3.jpg

ALTIN TARAFINDA GERİ ÇEKİLME OLABİLİR

Ekonomist Filiz Eryılmaz, bugün veri sonrasında yaşanabilecek senaryolar ile altın tahminini açıkladı. . “Altın tarafında çok güçlü yükseliş olduğu için TÜFE olur da beklenti üzerinde gelir, katılığı ima ederse altın tarafında 2150 hatta 2100 dolarlara doğru bir geri çekilme olabilir” diyen Eryılmaz, şunları aktardı:

“Bu alım fırsatı oluşturabilir. Bundan sonra 2.200’de dengelenme çabası içinde olan bir altın olur. İkinci çeyreğin ortalarına kadar en kötü ihtimalle yatay seyreden bir altın olur. 2200 direnci çok önemli. Buranın kırılması 2400 doların yeni hedef haline gelmesine sebep olabilir.”

altin-1.jpg

İSLAM MEMİŞ’TEN KRİTİK YORUM

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in son değerlendirmesi ise şöyle oldu:

“Ons altında 70-80 dolar civarında bir kâr satışı, yani 2100 dolar seviyesine kadar bir gevşeme bekliyorum. Bu da gram altının kısmen geri çekilmesine neden olabilir. Ancak düşüşler kalıcı olmayacaktır. Altın fiyatlarında kısa vadeli bu kâr satışı ile birlikte yeni rekorlar görmeye devam edeceğiz. Özellikle hedef 3000 TL seviyesi, 3000 liranın üzeri de görülecek ama bu yıl altın fiyatları için beklentimiz şu yöndeydi.

‘Altın 2024’te altın çağını yaşayacak’ iddiamız vardı. Daha 2024’ün ilk çeyreğindeyiz ve bu iddiamız gerçekleşiyor. Gram altın her yıl olduğu gibi yatırımcısına en çok kazandıran emtia olma özelliğine sahip”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN