Bunu yapan emeklinin promosyonu buhar oluyor! Sakın oltaya gelmeyin, bir alo tüm paranızdan edebilir

Bunu yapan emeklinin promosyonu buhar oluyor! Sakın oltaya gelmeyin, bir alo tüm paranızdan edebilir

Dolandırıcıların oyunları bitmek bilmiyor. Şimdi de gözlerini emeklilerin promosyonlarına diken dolandırıcıların bu oyununa aman kanmayın. İşte, ağızları açık bırakan yeni dolandırıcılık yöntemi…

Son dönemlerde artan banka promosyonlarıyla beraber dolandırıcılar da harekete geçti. Hedeflerine emeklileri alan dolandırıcılar, sahte banka yetkilisi gibi arayarak vatandaşları tuzağa düşürüyor.

DOLANDIRICILAR 2 AYRI YÖNTEM UYGULUYOR

Kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar, emekli vatandaşlara “Emekli promosyonunuzu evinize getiriyoruz” diyerek yaklaşıyor. Bu esnada, T.C kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifresi gibi hassas bilgileri isteyerek dolandırıcılık yapıyorlar.

Bir diğer yöntemde ise daha önce promosyon alan emekliler hedef alınıyor ve dolandırıcılar “Yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonunuza ilişkin bir fark ödemesi var” diyerek yalan söylüyorlar. Emeklilerden bu fark ödemesi için hesap numarası isteyerek de bu yolla paralarını çalıyorlar.

emekli.jpg

CVV NUMARALARI ÜZERİNDEN İŞLEM YAPIYORLAR

Adli Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık, söz konusu dolandırıcılık işlemlerinin genelde telefondan yapıldığını ve emeklilerin dijital konularda bilgi eksikliği olduğunu için bundan faydalandıklarını söyledi. Dolandırıcıların özellikle maaş kartlarındaki CVV numaralarını hedeflediklerini söyleyen Kırık, bu numarayı ele geçirenlerin gece saatlerinde internetten işlem yaparak emeklilerin paralarını çaldıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN