Bütün ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! 83 TL ödeme yapacaksınız! Süreyi geçirenlere dev ceza

Bütün ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor! 83 TL ödeme yapacaksınız! Süreyi geçirenlere dev ceza

Türkiye'de milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Her ehliyet sahibinin ödemesi gereken 83 TL ödemeler için açıklama geldi. Süreyi dolduranlar dev ceza ödeyecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

2023 yılı içerisinde ehliyet yenileme işlemleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Ehliyeti olanlara son dakika açıklaması Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden geldi. Yapılan açıklama doğrultusunda sürücü belgelerinin kullanım süresinin 2 yıl daha uzatıldığı aktarıldı. Yenileme işlemleri 2024 yılı Aralık ayına kadar devam edecek. Henüz yenilememiş olan ve başvuru süresini kaçıran vatandaşların ehliyetleri geçersiz sayılacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…


RANDEVUSUZ İŞLEM YAPILMAYACAK

Ehliyet sahibi vatandaşların yeni tip sürücü belgelerine geçiş yapması için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. Başvuru işlemleri için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresleri üzerinden randevu alınabiliyor. Başvuruların hemen ardından vatandaşlara geçici ehliyet belgesi verilirken adresleri yeni ehliyet kartları gönderilmektedir. Yeni tip sürücü belgeleri için herhangi bir nüfus müdürlüğünden başvuru yapabilirsiniz.

ehliyet-2.jpg


83 TL ÖDEME YAPILACAK

2023 yılı kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen kimlik kartı satış bedelleri belli oldu. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartları için 83 TL ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra kayıp nedeni ile düzenlenen kimlik kartlarına 166 TL ödenmesi gerekiyor.

ehliyet-1.jpg

BAŞVURULARDA HANGİ EVRAKLAR İSTENİYOR?

Sürücü belgesi yenilemek isteyen vatandaşların bazı evraklar ile başvuru yapması gerekiyor. 2023 yılı kapsamında sürücülerden istenen belgeler şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik Kartı
  • Sürücü sağlık raporu
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu kartı (Sağlık Raporunda yer almıyorsa)
  • Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN