BYD gözünü yükseklere dikti! Bentley ve Rolls-Royce rakip geliyor! Lüks otomobil sektörüne yeni soluk

BYD gözünü yükseklere dikti! Bentley ve Rolls-Royce rakip geliyor! Lüks otomobil sektörüne yeni soluk

Lüks otomobil pazarına giriş yapmaya hazırlanan BYD, Yangwang modelleri ile yüksek fiyatlı araç segmentinde büyümek için çalışmalara başladı. Şimdi Bentley ve Rolls Royce düşün. İşte tüm detaylar…

Otomotiv sektöründe hızlı bir gelişim yaşayan BYD, 2023 yılında önemli çalışmalara imza attı. Üst düzey lüks otomobil segmentinde büyümek için iddialı planlar gerçekleştiren BYD, 2024 yılına ilişkin strateji brifinginde yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Yangwang markası altında birkaç yeni lüks modelin piyasaya sürüleceğini belirten şirket herkesi heyecanlandırdı.

LÜKS OTOMOBİLLERE YENİSİ EKLENECEK

Geçtiğimiz ay Çin'de en çok satılan elektrikli SUV modeller arasında yer alan BYD’nin Yangwang U8 araçlarının ardından lüks araç sayısında artışa gitmeyi planladığını belirten şirket başarısından aldığı cesaret ile yeni bir sektöre atılım yapıyor.

byd-yangwang-u8.jpg

BYD büyümesini sürdürmek için fazla lüks otomobil sayısı sunmayı amaçlarken Önümüzdeki süreç içerisinde Yangwang modelleri arasında saf elektrikli süper model U9’u piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bu yıl ise piyasaya sürülecek araçlar arasında Sedan U7 model ile yeni bir lüks Crossover model yer alacak.

BYD’nin Denza Motors alt markası da büyümeye hazırlanırken yıl içerisinde büyük bir lüks SUV ve spor kablolu dahil olmak üzere 3 yeni model tanıtılacağı duyuruldu. BYD, Leopard; Leopard 8 isimli hibrit araçlarında da sürüş testlerini tamamlamaya çalışıyor.

byd-leopard-8.jpg

BYD, 2023 yılında 3 milyon yeni otomobil satarak yıllık hedefinin yüzde 160’ına ulaşmayı başardı. İhracat satışları da yüzde 334 artışla 242 bin araca çıktı. Çin'in lüks otomobil markası ise resmi olarak geçtiğimiz yıl Türkiye'ye giriş yaptı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN