EYT’ye yaş sınırı gelecek mi? En kapsamlı çalışmayı yapacağız

EYT’ye yaş sınırı gelecek mi? En kapsamlı çalışmayı yapacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu’nda konuşuyor. Sendikalaşmanın önemine değinen Bilgin, " Sendikalaşmanın önünü açmamız lazım" dedi. Bilgin, görevlerinin enflasyona karşı çalışanları korumak olduğunu söyledi. Asgari ücretle ilgili de konuşan Bilgin, kamuoyunun beklentisinin 8 bin liranın üzerinde olduğunu belirtti. EYT sorunuyla ilgili de konuşan Bilgin, en kapsamlı çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bilgin'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

İşçi işveren ilişkilerinde biz devlet olarak nerede duruyoruz sorusu Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren vardır. Bugün kıdem tazminatı 1936 tarihinde çıkan bir kanuna referans vermektedir. Bu Cumhuriyet bu ülkede yaşayan herkesindir. Çalışma ilişkilerinde modern toplumda sendikalar en önemli kurumdur. Sendikalar sermaye kendiliğinden güçlüdür mantığı ile kurulur. Emekçilerin ve işçilerin örgütlenmesi sendikalaşması onları işverene kadar korumak içindir.

SENDİKALAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM

Biz sendikalaşmayı çok önemli görüyoruz. Sendikalaşmanın önünü açmamız lazım. Bu konuda geri durmamamız söz konusu değil. Örgütlenen sendikalaşmaya karşı duranlar var. Ben işçilerin yanındayım. Bu hukukun arkasında durmak bizim görevimiz. Sendika özgürlüklerini genişletecek yasal düzenlemelere ihtiyaç var. Kamu sendikalaşma oranı yüzde 70'lerdedir oldukça yüksektir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerde bir sendikalaşmaya karşı duruş gelişmiştir. Buna karşı mücadele etmek bütün siyasilerin görevidir.

GÖREVİMİZ ENFLASYONA KARŞI ÇALIŞANLARI KORUMAK

İşletmelerin kamu sorumluluğu da vardır. Servet anlaşıyı ile bakamayız bunun kamusal bir niteliği vardır. Bu dönüşümü oturup bekleyecek miyiz? Hayır. Sendikal mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Bizim görevimiz enflasyona karşı çalışanları korumak.

BEKLENTİ 8 BİN LİRANIN ÜZERİNDE

Asgari ücretle ilgili de konuşan Bilgin, "Kasım ayında yaptığımız araştırmaya göre kamuoyunun beklentisi 8 bin liranın üzerinde, iş verenlerin arzu ettikleri rakam 7 bin lira. Asgari ücretlilerin Türkiye ortalaması beklentisi 7 bin 600 lira çıktı" dedi.

HEMEN KADROYA GEÇİRİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışma tamamlandı. Sözleşmeli personeller hangi tür olursa olsun hepsini toparlayıp disiplin altına alıyoruz. Hemen kadroya geçiriyoruz." diye konuştu.

EYT AÇIKLAMASI

EYT sorununa da değinen Bilgin, "EYT konusu Türkiye’nin en önemli konusu. Uzamasının nedeni; herkesi dinliyoruz. İşverenleri dinliyoruz. İşverenler çalışanları kaybetmek istemediklerini söylüyorlar. Bir de bizim çalışma ile ilgili teknik sorun var. 99’dan önce girenleri kapsıyor. Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman, çalışmaları tamamladığımız zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Üç kriter var. Daha önce 1.5 milyon diye açıklamıştım ama bugün bu sayı yükseldi. EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN