'Camide biber gazı' skandalı sonrası emekliliğini istedi

'Camide biber gazı' skandalı sonrası emekliliğini istedi

Gaziantep'teki bir camide Furkan Vakfı'nın çağrısıyla itikaf için toplananlara polisin biber gazlı müdahalesi sonrasında Gaziantep İl Emniyet Müdürü Zeybek, emniyet teşkilatının yıpratılmaması ve emrindeki personelin hatalı eyleminin etik sorumluluğu nedeniyle emekliliğini istediğini açıkladı.

Gaziantep'teki bir caminin içinde polisin, Furkan Vakfı üyelerine biber gazlı müdahalesi sonrası ortaya çıkan görüntüler tepki toplamıştı. Üç gün önce yaşanan olayın ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, emekliliğini istediğini açıkladı.

Zeybek yaptığı yazılı açıklamada "Bugüne kadar edindiğim devlet tecrübesi ve görev bilincim, bu haklı ama provokatörlerin ekmeğine yağ süren bir personelin sorunlu müdahale biçimini, devletimizin ve Türk Polis Teşkilatının yıpratılmaması adına, emrimdeki personelin bu hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla, yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve her bir meslektaşım gibi özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatından 04.05.2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım" dedi.

99.jpg

Zeybek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“02 Mayıs 2021 Pazar günü Gaziantep'te, kendilerini “Furkan Gönüllüsü" olarak adlandıran bir grup camilerimizde kalabalıklar halinde toplanmış, ilgililerin kararlı duruşu sonucu dağılmışlardır. Gelen istihbarı bilgilere göre, itikaf bahanesiyle camilerden çıkılmayacağı, kimi oluşumların geçmişte denediği gibi “Sivil İtaatsizlik” ve“ Alternatif Cuma" benzeri bir girişim içinde olunacağı bilgisi alınmıştır. Gaziantep il Müftüsünün 03.05.2021 günü saat 05.40'da 40-50 kişilik grupların camileri boşaltmamakta direndiğine ve desteğe ihtiyaçları olduğuna dair talebi üzerine, tarafımdan günün nöbetçi müdürüne yeterince kuvvet alarak din görevlilerine destek olunması talimatı verilmiştir.

Pandemi koşullarında alınan önlemleri çarpıtarak halkımızı kışkırtmak amacıyla, İslam dininin kutsalları da istismar edilmek suretiyle bir provokasyon girişiminde bulunulmuştur. Salgın sebebiyle alınan tedbirlere uymamak, toplum sağlığını hiçe sayarak tehlikeye düşürmek olduğu gibi, dinimize göre de büyük bir vebal ve kul hakkı ihlalidir. Her gün yüzlerce kişinin vefat ettiği bir ortamda, önce sözlü ikazlarda bulunulmuş, gurubun hakaret ederek eylemlerine devam etmesi üzerine kademeli olarak müdahale edilmiştir. Ancak bu haklı müdahale esnasında orada bulunmaması gereken bir personelimiz, bizim de asla kabul edemeyeceğimiz bir şekilde cami içinde biber gazı kullanmış ve derhal görevden uzaklaştırılarak sorumlular hakkında gerekli soruşturma işlemi başlatılmıştır.

Bugüne kadar edindiğim devlet tecrübesi ve görev bilincim, bu haklı ama provokatörlerin ekmeğine yağ süren bir personelin sorunlu müdahale biçimini, devletimizin ve Türk Polis Teşkilatının yıpratılmaması adına, emrimdeki personelin bu hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla, yaklaşık 37 yıldır büyük bir şevk ve her bir meslektaşım gibi özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatından 04.05.2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım.”

NE OLMUŞTU?

Furkan Vakfı'nın Gaziantep'te bazı camilerde itikafta bulunacaklarını belirtmesi üzerine polis, üç gün önce Kovid-19 salgını kapsamında 'tam kapanma' süreci uygulanması nedeniyle camide bulunan kişilere müdahalede bulundu. Camide yapılan biber gazlı müdahalenin görüntüleri ise tepki topladı.

Olayın ardından Gaziantep Valiliği bir açıklama yaparak biber gazı kullanan personelin açığa alındığını ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN