Canlı yayında açıkladı! En düşük emekli maaşı bu miktara yükselecek! Sevindiren rakam

Canlı yayında açıkladı! En düşük emekli maaşı bu miktara yükselecek! Sevindiren rakam

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı'ndan önce maaşlarını alıp almayacağını sorgulamaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden önce verdiği zam müjdesi sonrası gözler maaş zamlarına çevrildi. Ünlü SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. 15.6 milyon emekli bu haberle bayram edecek! Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler Kurban Bayramı öncesi maaşlarını alacaklar mı? İşte detaylar haberimizde...

Yeni Kabine'nin belli olmasının ardından gözler Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret, memur maşı ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli 'Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları yatacak mı? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Bayramda emeklilere ikramiye verilecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. Rakamı duyan bayram edecek!

TEMMUZ'DA EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Kurban Bayramı öncesi müjdeli haber geldi! 15.6 milyon emeklinin aylık ve ikramiyelerinin bayram öncesi yatırılacağı duyuruldu. Kurban Bayramı 28 Haziran'da başlayacak ve 1 Temmuz'da sona erecek. Milyonlarca emekli ise Temmuz ayında maaşlara gelecek olan zammı araştırmaya başladı. Vatandaşlar "Temmuz'da en düşük emekli memur maaşı ne kadar olacak?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

ghhggh-76.jpg

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NETLEŞTİ

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,04, yıllık bazda ise yüzde 39,59 olarak gerçekleşti. TÜİK'in Mayıs enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE endeksi, 1300,60 seviyesine yükseldi. Böylece 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 oldu. Böylece 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,26 oldu. Enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise 13,13 oldu.

ghhghg-2023-06-11t153807-894.jpg

CANLI YAYINDA AÇIKLADI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

Açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 olması bekleniyor. Emekli maaşlarına gelecek olan zamlar ile ilgili önemli bilgiler aktaran Özgür Erdursun, "Enflasyonun kaç çıkacağını biliyoruz ama enflasyonun üzerine ne kadar refah payı eklenir onu tam bilmiyoruz. Bu burada çok önemli bir detay. En düşük emekli maaşına sadece enflasyon farkı verilirse en düşük emekli maaşı 8 bin 875 liraya çıkar. Biz bunun böyle olacağını düşünmüyoruz. En düşük emekli maaşı 10 ila 11 bin lira arasında olur diye düşünüyoruz" dedi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihler belli sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." dedi.

ghghgh-2023-06-11t153823-703.jpg

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli bayram ikramiyesi zammı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından açıklanmıştı. Buna göre; Emekliye bayram ikramiyesi 1100 liradan 2 bin liraya yükseltilmişti. Ramazan Bayramı'nda emeklilere 2 bin lira ikramiye yatırılmıştı. Kurban Bayramı'nda yeni bir karar alınmaması durumunda ikramiyeler 2 bin lira olarak hesaplara yatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN