Cep yakan site aidatlarına son! Site yönetimi ve aidatlarda yeni dönem! %18 KDV indirimi yapılacak!

Cep yakan site aidatlarına son! Site yönetimi ve aidatlarda yeni dönem! %18 KDV indirimi yapılacak!

Vatandaşları zor durumda bırakan site aidatlarında yeni dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, %18'lik KDV indirimi müjdesi verdi. Ödenen aidatlarda düşüş yaşanacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Uzun süredir tartışma konusu olan site aidatları ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarının yanı sıra Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır’da konu hakkında önemli Bir açıklamada bulundu. Site ve apartmanlarda dışarıdan sağlanan hizmetlerin %18 KDV'den muaf tutulacağı duyuruldu. Başkan Sağır, bu kapsamda %18 düşüş olacağına işaret etti. Site yöneticilerinde de mesleki yeterlilik ve Sicil kaydının aranacağı duyuruldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

ÜCRETLERDE İNDİRİM YAPILACAK

Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı olan Yahya Sağır ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir araya geldi. Uzun süredir gündemde yer alan site aidatları hakkında yeni kararlar alınırken müjde de Bakan Kurum’dan geldi. Bakan Kurum, “Site yönetimlerimizin bizden yüzde 18 KDV'nin oluşturduğu yükle alakalı bir talepleri olmuştu. Biz bu konuda durum tespiti yapan ve çözüm önerilerini hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz. İnşallah elimizi taşın altına koyarak bu sorunun çözümüne katkı sunacağız” sözlerine dile getirdi.

site-1.jpg

%18 DAHA AZ ÖDENECEK


İletilen taleplerin kamu kurumları tarafından olumlu karşılandığını belirten Sağır, yaşanabilecek gelişmelerle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Kurum’un site yönetimleri üzerinde %18'lik KDV indirimini işaret eden Sağır, sürecin başlatılacağını vurguladı. Site ve apartmanlarda dışarıdan sağlanan hizmetlerin %18'lik KDV'den muaf tutulacağını aktaran Sağır, %18 düşüş görüleceğinin altını çizdi. Konu hakkında açıklamalarına devam eden sağır şu sözleri dile getirdi:


site-yonetim.jpg

“Site yönetimleri için talep ettiğimiz denetim sağlanacak. Yönetim hizmeti veren firmalar ve site yönetimleri denetimlere tabi tutulacağı için kötü ve art niyetli kişiler tarafından yönetilen site ve apartmanlarda kişiler dilediği gibi site veya tesis yöneticisi olamayacak. Site ve tesis yönetim firması açmak isteyen veya site yönetimine talip olanların mesleki yeterliliği ve sicil kaydı aranacak”

siteler.jpg

SİTE YÖNETİMİNDE YENİ SÜREÇ BAŞLIYOR

Bağımsız kısmı çok olduğu sitelerde güvenliğin sağlanması amacıyla yaşanan sıkıntıları aktaran uzman isim, yeni düzenleme kapsamına 300 ve üzeri sitelerde özel güvenlik bulundurulması şartının aranacağını söyledi. Bu uygulama ile hizmet kalitesinin artacağını ifade eden Sağır, sitelerde kat maliklerinin yaşadığı problemlerin önüne geçebilecek ve hesap verebilecek site yöneticilerinin de bulundurulacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN