CHP’nin asgari ücret önerisi belli oldu

CHP’nin asgari ücret önerisi belli oldu

Asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken, CHP’nin asgari ücret önerisi belli oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada parti olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Yaklaşık 7 milyon kişiyi doğrudan etkileyen asgari ücret zammında görüşmeler sürerken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını bugün gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, işveren ya da hükümet tarafından henüz bir rakamın masaya gelmediğini açıkladı. Görüşmelerin bu hafta sonuçlanması beklenirken, CHP'nin de asgari ücret önerisi belli oldu.

7213086.jpg
Faik Öztrak

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 15 BİN TL OLMALI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada "Biz CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

CHP'li Öztrak, şu ifadeleri kullandı;

"500 dolar deniyordu, dolardan vazgeçtiler. Şimdi asgari ücrette TL konuşuyoruz. İşçiyi hangi enflasyona göre ezdirmeyeceksiniz? Biz CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca sendikaların her çeyrekte asgari ücretin yeniden gözden geçirilmesi talebini de destekliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN