Çin'den elektrikli kampçı arabası: Bu elektrikli araba adeta iki oda bir salon

Çin'den elektrikli kampçı arabası: Bu elektrikli araba adeta iki oda bir salon

Çin'de üretilen elektrikli otomobillere bir yenisi daha eklendi. Kampçıların gözünden kaçmayacak bu modelin içerisinde adeta iki oda bir salon bulunuyor. İç tasarımının geniş olması artı olarak görülürken bir de elektrikli olması dikkat çekiyor. İşte o model...

BURAK ÖZTOPRAK

Geniş ailelerin ve kamp severler için yeni elektrikli duyuruldu. Geniş tasarımıyla ön plana çıkan elektriklinin içinde adeta iki oda bir salon bulunuyor. Domuz burunlu tasarımıyla dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar...

ELEKTRİKLİ KARAVAN

Çin otomotiv sektörü, alışılmışın dışında bir tasarıma sahip yeni bir elektrikli karavan modeliyle karşımıza çıkıyor. "Domuz burunlu" olarak nitelendirilen ve BAW Ruisheng markası altında satılan Freedom Kingdom Vala, otomobil dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

1400x0-1-q95-autohomecar-chtligpbztmakfguadxxuwe-y4s808.jpg

DOMUZ BURUNLU TASARIMI

Çin'in Qingdao kentinde bulunan BAIC Group'a ait BAW tarafından üretilen Freedom Kingdom Vala, Çinli netizenler tarafından "yılın en soyut yerli otomobili" olarak adlandırılıyor. İlk olarak 2022'de içten yanmalı motorlu bir MPV olan Ace M7 temel alınarak tasarlanan bu araç, şimdilerde minibüs ve MPV'nin yanı sıra elektrikli versiyonlarıyla da piyasaya sürülmüş durumda.

Freedom Kingdom Vala'nın en çok dikkat çeken özelliği ise şüphesiz ki retro havasını andıran ve 70'lerin Avrupa veya Japon minibüslerini hatırlatan "domuz burunlu" tasarımı. Bu ilginç tasarım, aracın geri kalanıyla pek uyumlu olmasa da, onu benzersiz kılan bir estetik sunuyor. Ayrıca, elektrikli bir araca pek benzemeyen bu tasarım, Freedom Kingdom Vala'yı piyasadaki diğer EV modellerinden ayırıyor.

s-0dd536fd26754a54827dd0cd8f25a0b6-001.jpg

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Aracın iç mekanı, dört koltuk kapasitesiyle ve arka tarafta raylar üzerine monte edilmiş iki hareketli yolcu koltuğuyla fonksiyonellik sunuyor. Ayrıca, su pınarı andıran saklama kutuları ve çatıda yer alan yükseltilebilir bir çadır, kampçılar için ek konfor ve kullanışlılık vaat ediyor.

Teknik özellikler açısından Freedom Kingdom Vala, 3200 mm dingil mesafesi ve 5240 mm toplam uzunluğa sahip. Aracın genişliği 1900 mm, yüksekliği ise 2075 mm. Gücünü arka akstaki 90 kW'lık bir elektrik motorundan alan bu elektrikli karavan, muhtemelen 50,3 kWh'lik bir pil paketiyle donatılmış durumda, ancak pil kapasitesiyle ilgili kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Çin'den gelen bu yenilikçi elektrikli karavan modeli, tasarımı ve özellikleriyle kampçılık ve karavan hayatına yeni bir soluk getiriyor. Freedom Kingdom Vala, hem göze hitap eden tasarımı hem de sunduğu pratik çözümlerle macera severlerin dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN