Çinli elektrikli araba alacaklar dikkat! En yüzde 80’i…

Çinli elektrikli araba alacaklar dikkat! En yüzde 80’i…

Son zamanlarda Çin'den ülkemizde çeşit çeşit elektrikli otomobil ithal ediliyor. Ülkemizde oldukça beğenilen Çinli elektrikli otomobil modelleri, milyonlar tarafından takip ediliyor. Elektrikli otomobil piyasasına canlılık katan modeller hakkında çarpıcı gerçek paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Otomobil piyasasında etkili rol oynayan elektrikli otomobiller gündemde yerini aldı. Yerli ve Milli Otomobil TOGG ile birlikte, özellikle Çin'den çeşit çeşit elektrikli modeller gelmeye devam ediyor. Yükselen otomobil fiyatları, elektrikli araç modellerine de yansırken son paylaşılan veriler dikkat çekti.

2024 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Elektrikli otomobiller ilk zamanlarda hızlı bir yükseliş yaptı. Hızlı satışların ardından trafikte yoğun bir şekilde görülen elektrikli otomobillerde üzücü haber geldi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Emre Özpeynirci, otomobil alacak kişi sayısının yüzde 40 oranında düşüş gösterdiğini duyurdu. Krediler ve fiyatlardaki yükselişin ardından satışların da düştüğünü söyledi.

Yılbaşındaki verilerin sabit kalması halinde pazar verilerinin 1,5 milyondan fazla olacağını söyledi. Ocak ayında otomobil alacak kişi sayısının yüzde 40 düştüğünü ve düşmeye devam ettiğini vurguladı. 2024 yılı için öngörülerde bulunan Özpeynirci; Kredi maliyetleri, kredi ulaşımındaki zorluk ve kısıtlamaların devam edeceğini ifade etti. Otomobil pazarının yüzde 30 - 35 seviyelerine kadar düşmesiyle, 750 - 800 bin bandına kadar düşmesine sebep olabileceğini işaret etti.

byd-atto-3-202289283-1661337560-11.webp

MARKALAR KAYBOLUYOR

Ülkemizde yoğun bir şekilde görülen Çinli otomobil markalarının yüzde 80'inin 5 - 10 yıl içerisinde yok olacağı paylaşıldı. Emre Özpeynici'nin açıklamaları, otomobil kullanıcılarının dikkatini çekti. Çinli BYD'nin Türkiye distribütörü olan ALJ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt'un açıklamalarını alıntıladı.

Beklentilere göre, 5 - 10 yıl içerisinde Çinli markaların yüzde 80'inde kayıp yaşanacak. Kalan yüzde 20'lik kısımda 15'i lokal pazarda, 5'i ise dünyaya açılacak. Bu markalardan 5 - 6 tanesinin Avrupa'ya geleceği ve bu sayıyı geçmeyeceği söyleniyor.

Emre Özpeyirci olayı şu şekilde özetledi;

Çin'de yüzlerce elektrikli otomobil markası var. Bir ara bu sayı 400 civarıydı, şimdi 100'lere kadar indi. Bunların da arasında güçlü olanlar yoluna büyüyerek devam edecek, küçük olanlar ya birleşecek ya da kaybolacak. Yani 20 güçlü marka ve grup kalacak, bunlarında en az 5'i dünyada etkili olacak. Yani Çinli markalar yok olmuyor, sayılar konsolide oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN