Çocuğu olan tüm aileleri ilgilendiriyor! Her aileye her ay 3.038 TL ödeme yapılacak: Hemen başvuru yapın

Çocuğu olan  tüm aileleri ilgilendiriyor! Her aileye her ay 3.038 TL ödeme yapılacak: Hemen başvuru yapın

Çocuk sahibi aileleri yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan açıklama kapsamında her aileye her ay 3.038 TL'nin nakdi yardım yapılacağı vurgulandı. Çocuk sayısına göre değişiklik gösteren ödemeler için detaylar paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama kapsamında sosyal ekonomik destek ödemeleri için detaylar paylaşıldı. 18 yaş altında çocuğu bulunan ailelere her ay düzenli olarak 3038 TL nakit yardımı yapılacağı vurgulandı. Ödeme tutarlarını çocuk sayısına göre değişiklik gösterebileceği belirtildi.

BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım ödemeleri hakkındaki tüm detayları paylaştı. Göktaş, “Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi” ifadelerini dile getirdi. Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri kapsamında çocuklarda unutulmadı. Ailelerin ekonomik durumunu iyileştirmek amacıyla yapılan ödemeler kapsamında çocukların eğitimi sağlık ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yeni ödemeler yapılıyor.

para-verilmesi.jpg

ÖDEMELERDEN KİMLER YARARLANACAK?

Sosyal yardım ödemeleri kapsamında ailelerden istenen başvuru şartları da belli oldu. Ödemeler için istenen şartlar şu şekildedir:

  • Hane içerisindeki gelir tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması,
  • Ailenin sosyal güvencesinin bulunmaması ya da yetersiz olması,
  • Ailenin herhangi bir mal varlığına sahip olmaması,
  • Ailenin 18 yaş altında en az bir çocuğunun bulunması
  • Ailenin çocuklarının okula devam etmesi veya meslek edinmesi
  • Ailenin sosyal hizmet uzmanının değerlendirmesine göre SED hizmetine ihtiyacının olması

para-verme.jpg

SED YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri için başvuruların e-devlet sistemi üzerinden ya da şahsen yapılması gerektiği aktarıldı. Şahsen başvuru yapacak kişilerin ikamet ettiği yerdeki il müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerine Dilekçe ile başvuru yapabileceği aktarıldı. Başvurular için kimlik belgesi, İkametgah belgesi gelir durumunu gösteren belge ve çocukların okul kayıt belgelerinin bulundurulması gerekmektedir.

para-hesap.jpg


E-devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurular kapsamında ailelerin sisteme giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı menüsünde bulunan SED başvurusu seçeneğine tıklaması gerekiyor. Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra başvuru işlemlerini tamamlamış olacaklar.

SED YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödemeler için başvuruda bulunan aileler PTT ya da Ziraat Bankası hesapları üzerinden ödeme alacak. Her ayın ile 7'si arasında otomatik olarak hesaplara tanımlanan ödemeler 12 ay boyunca devam edecek. Belirlenen sürenin tamamlanması ile birlikte ailelerin durumu yeniden değerlendirilirken gerekli görülen kişiler için yardım süresi uzatılacak.

para-odeme-2.jpg
SED ödemelerinden yararlanan ailelerin diğer sosyal yardım ödemelerinden de yararlanabileceği belirtildi. Bu ödemeler arasında gıda, yakacak, barınma, eğitim, sağlık, istihdam, engelli ve yaşlı yardımları gibi farklı yardımlar bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN