Çocuklu ailelere bakanlık desteği! Her ay 3.038 TL ödeme! Ziraat ve PTT hesaplarınızı kontrol edin

Çocuklu ailelere bakanlık desteği! Her ay 3.038 TL ödeme! Ziraat ve PTT hesaplarınızı kontrol edin

18 yaş altı çocuğu bulunan ailelere açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. Başvuru yapan ailelere her ay 3.038 TL para yardımı yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'nin gündemi seçimler olurken bakanlıklardan yapılan açıklamalarda peş peşe geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal ekonomik destek paketi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 18 yaş altında çocuğu bulunan aileler için önemli bir ödemeye imza atan bakanlık her ay 3.038 TL nakit yardımı yapılacağını duyurdu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

AİLE BAKANLIĞI’NDAN NAKİT DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama kapsamında çocuklu ailelere nakit desteği sağlanacağı belirtildi. Tek çocuğu bulunan ailelere 3038 TL ödeme yapılacağı ifade edilirken başvuru sahiplerine PTT veya Ziraat Bankası üzerinden ödeme yapılacağı duyuruldu. Her ayın 1’i ile 7’si arasında otomatik olarak yapılacak ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceği belirtildi.

derya-yanik-aile-destek-paketini-acikladi.jpg

18 yaş altında çocuğu bulunan ailelere verilecek olan nakit yardımı hakkında açıklama yapan Bakan Yanık, “Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldi.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bakanlık tarafından sağlanan SED yardımları için başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Vatandaşlar yaşadığı ildeki müdürlüklere ya da sosyal hizmet merkezlerine şahsen başvuruda bulunabilecek. İsteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden elektronik olarak başvuru yapabilmektedir.

para-almak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN