Çok büyük zam geliyor! Ozan Bingöl en iyimser tahmini açıkladı: En başta Akaryakıt ve tütün ürünleri var

Çok büyük zam geliyor! Ozan Bingöl en iyimser tahmini açıkladı: En başta Akaryakıt ve tütün ürünleri var

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X hesabından yaptığı paylaşımla kötü haberi verdi. Aralık ayında açıklanacak olan Yİ-ÜFE sıfır bile olsa zamdan kaçış yok diyen Bingöl, akaryakıt, alkol ve tütün oranlarına gelecek zammı açıkladı…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan verilere göre, Kasım ayı itibari ile 12 aylık ortalamalara bakıldığında, tüketici fiyatlarında %53.40, yurt içi üretici fiyatlarında ise %53.15 artış yaşandı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise X hesabından yaptığı paylaşımda, Aralık ayında Yİ-ÜFE oranı sıfır bile açıklansa akaryakıt, alkol ve tütüne maktu ÖTV tutarına en iyimser tahminle ortalama yüzde 25 zam uygulanacağını belirtti.

akaryakit-ve-sigaraya-yeni-yil-zammi-1.jpg

O TARİHE DİKKAT!

Bingöl paylaşımında, "Bugün bir litre alkolde 845,96 olan ÖTV tutarı 3 Ocak tarihinde aksi bir karar alınmaz ise 1.057,45 olacaktır. Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır" sözleriyle 3 Ocak tarihine dikkat çekti.

YÜZDE 35’LİK ARTIŞ BEKLENİYOR

Alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına dair paylaşımda bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar da, “Aldığınız duyumlara ve yaptığımız görüşmelere göre, bu yıl ÖTV’de ortalama yüzde 35 gibi bir artış olması bekleniyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN