Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin isyanını duydu! Emeklilere zam için yeşil ışık yaktı: ‘Adaletsizliğin farkındayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin isyanını duydu! Emeklilere zam için yeşil ışık yaktı: ‘Adaletsizliğin farkındayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin isyanını duydu. Partisinin Kütahya mitinginde konuşan Erdoğan, emeklilere zam için yeşil ışık yaktı. İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kütahya mitinginden öne çıkanlar…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka seslendi. Emekli maaşlarına da değinen Erdoğan, zam için yeşil ışık yaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

“Öncelikle sizlere geçtiğimiz Mayıs seçim sonuçları için bir teşekkür borcumuz var. Destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. 31 Mart'ta da aynı oyları vermeye hazır mıyız? Şayet hanımlar çok iyi çalışırsa bu iş olur. Gerçek belediyecilik için söz veriyor musunuz? Cumhur İttifakı olarak Kütahya'da eser ve hizmet yarışı için ayrı adaylarla seçime girdik. Her Kütahyalı vatandaşımızın bizim gönlümüzde ayrı yeri var. Seçimler gelip geçer ama muhabbet baki kalır. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin.

Ülkemizin güvenliğine, istikrarına, hedeflerine göz dikenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bu millet sırtını terör örgütlerine dayayanlara en güzel dersi sandıkta verdi. Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart'ta da milletimizle omuz omuza verip meydanı kirli ittifaklara bırakmayacağız.

erdogan-emekli-zam-aciklamasi-1.jpg

Ülkemiz Gezi olaylarından bu yana süren sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Önümüze hangi badire çıkarsa çıksın ülkemizi hedeflerine doğru götürüyoruz. Yeri geldi darbecilere karşı, yeri geldi sınırlarımıza dayanan teröristlerle boğuştuk. Cudi'de Gabar'da Besler'de gömdük. Türkiye'de kendilerine yer bulamadılar.

“EMEKLİYE HAK ETTİĞİNİ VERECEĞİZ”

Hiç şüphesiz hayat pahalılığıyla da mücadele ettik. Hayat pahalılığının en çok etkilediği kesimin başında emeklilerimiz vardır. Gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesidir. Ekonomi dediğimiz olay hesap kitap işidir. Türkiye karşılıksız elde ettiği gelir kaynaklarına sahip değildir. Biz çalışıp kazanmak zorundayız. Kardeşlerimiz en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz seviyeye nasıl yükselteceğiz. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için devlet ve millet olarak daha çok çalışacağız. Ortaya çıkan kazançtan emekliye hak ettiğini vereceğiz. Bizim ülkemizde 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşına 7 bin TL eklemek bütçeden 1.9 trilyon lira eklemek demek.

erdogan-emekli-zam-aciklamasi-2.jpg

2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile buraya yetmiyor. Deprem harcamalarını buraya harcasak yine yetmiyor. Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşları değil, istenen seyyanen artış talebidir. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yarattığı adaletsizliğin farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istediği gibi atıp tutabilirler. Biz yaptığımız her işin hesabını 85 milyona vermekle mükellefiz.

Sadece 6 Şubat depremlerinin ülkemize maliyeti 104 milyar dolar. Hayat pahalılığı başta olmak üzere ekonomik dengeleri yerine oturtmak için güçlü bir program uyguluyoruz. Yıl sonundan itibaren olumlu sonuçları görmeye başlayacağız. Siz oturdukları yerden atıp tutanlara bakmayın. Onlar bozgunculuk peşinde koşuyor. Bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan biziz. Milletimizden sabır istiyoruz. İnşallah yarınlarımız bugünümüzden daha iyi olacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN